Skribenter

Vi på HR- lådan har en vision om att alla inom en organisation ska kunna ta till sig kunskaper som får individen och organisationen att växa. Oavsett vilken organisation människor jobbar i, så är de flesta, utan tvekan intresserade av mänskligt beteende och hur arbetsplatser egentligen fungerar. Vi vill även ge individer en möjlighet att ta med sig tankar och insikter, som de har haft användning av i det professionella livet, hem och applicera dessa i privatlivet. Genom vår kombination av kunskap blandat med referenser till bland annat populärkulturen hoppas vi du får en trevlig och lärorik lässtund.

Amanda Berglin

Amanda Berglin studerar till personalvetare i Gävle och är näringslivsansvarig i Personalvetarstuderandes Riksförbund (P-Riks).

Anders Heldestad

Frilansande HR-Konsult på Avanci och kreativ visionär som nyligen gett sig in bloggande och egenföretagande inom HR.

Andreas Lökken 

Andreas Lökken är psykolog och ekonom med åtaganden som universitetslärare, organisationskonsult, samt före detta skånechef för ett av Sveriges mest välrenommerade psykologföretag, PBM Sweden. Han arbetar på Alumni AB med utvecklings- och urvalsprocesser. Du kan nå honom på 0736-81 01 26 om du har frågor – eller bara vill ta en kopp kaffe och snacka lite.

Annelie Berntsson

Arbetar som HR-konsult inom den kommunala sektorn, med allt från operativt till strategiskt arbete. Testar för första gången på den offentliga sektorn! Tidigare arbetade jag som HR-ansvarig på ustwo, en digital designstudio i Malmö. Där arbetade jag med att skapa och etablera HR processer ur ett skandinaviskt perspektiv. Tidigare har jag arbetat några år i rekryterings- och bemanningsbranschen, där jag arbetat mot flera branscher. Bland annat arbetade jag en tid som affärsområdeschef, då jag både fick möjligheten att arbeta med ledarskap och HR. Jag har en bakgrund från PA programmet. Jag är passionerat intresserad av mänskliga relationer och brinner för HR. Följ gärna mig på twitter: Annelie_isabell

Åsa Lovén

Konsult. Inom HR. Gillar också att skriva och tala.

Åsa Bylund

Dedikerad, varm, kreativ och full av mod kastar jag mig in i alla typer av HR-relaterade arbetsuppgifter. Brinner för kompetensutveckling i allmänhet och ledarutveckling i synnerhet. Trivs bäst i en miljö där alla värderas lika, oavsett bakgrund, hierarkisk nivå eller kön. Tänker att man kommer väldigt långt om man är artig, omger sig av kompetenta människor och jobbar hårt. Och. Jag älskar skidåkning.

Arbetar som HR-utvecklare på ett fackförbund. Brinner för ideella sektorn och håller utbildningar för styrelser och valberedningar på fritiden. Bakgrund som engagerad i studentrörelsen och brinner varmt för utbildningspolitik.

Björn Gustavsson

Jag har en bakgrund vid Försvarshögskolan (FHS) där jag både forskade och utbildade, med fokus på urval av ledare och grupputveckling. I grunden är jag personalvetare, med en magisterexamen i psykologi. Numera äger och driver jag Utveckla Ledare AB, vår vision är "Utrota allt dåligt ledarskap". Jag är bland annat handledare inom Utvecklande Ledarskap (UL) och Utveckling Grupp Ledare (UGL 2008) samt certifierad användare av personlighetstestet Understanding Personal Potential (UPP). För både UL och UGL 2008 är jag utbildad och verksam som examinator av nya handledare. Mina inlägg kommer att blanda vetenskapligt förankrad teori med praktik.

Charlotte Forssander

Charlotte är advokat och partner på Advokatfirman Vinge. Hon arbetar uteslutande med arbetsrätt och företräder oftast arbetsgivare. Hon trivs lika bra med att vara ett bollplank i det dagliga HR-arbetet som med att hjälpa till i tvister och vid förhandlingsbordet.

Daniel Almstedt

Arbetar som HR-Specialist inom en serviceorienterad verksamhet. Stöttar chefer och medarbetare i HR frågor. Mitt arbete innehåller en såväl operativ som strategisk dimension. Attraheras av de flesta områden inom HR sfären och för att nämna några som hamnar högt på listan är service, kommunikation, ledarskapsfrågor, arbetsrätt värdegrundsarbete och rekrytering. Älskar att utveckla processer och metoder för att skapa en alltmer effektivare och smidigare organisation. Försöker alltid att hitta synergier och avgränsar mig inte till att enbart fokusera på HR utan ser gärna och bidrar gärna till helheten inom en organisation. Har tidigare bland annat arbetat med specialistrekrytering och i generalistroller. Inledde min yrkeskarriär inom restaurangbranschen, där jag var verksam i tio år, främst som Bartender men även i chefsroller. För kontakt, tveka inte att kontakta mig via Linkedin.

Emelie Öhman

Personalvetare årgång 2012 med inriktning mot sociologi och arbetsrätt. Från Norrland, men ended up in Mälardalen. Ambitiös, intelligent, uppriktig, ifrågasättande och framför allt väldans trevlig. Går igång på arbetsrättslig problemlösning, maktanalyser och jämlikhetstänk.

Emma Ehnevid

Svenska i Norge som jobbar med rekrytering och bemanning som Consultant manager i Academic Work - Home of the young professionals. Ett stimulerande jobb där jag får möjlighet att skapa givande relationer mellan kunder och morgondagens talanger. Inspireras av ödmjuka människor, vackra miljöer och kaffe. Har en förkärlek för retorik och tror att god kommunikation kan lösa världsfreden.

Emy Mattsson

Är just nu utbytesstudent i Kanada och brinner för att HR-frågor och HR:s framtid.

Filip Andersson

Jag är en 28-årig före detta PA-student som för cirka 1.5 år sedan slängt mig ut i vuxenlivet. Nu arbetar jag som enhetschef på en kommun i mellersta Sverige. Tidigare har jag bland annat arbetat som handläggare på Arbetsförmedlingen och haft uppdrag som ledamot i Disciplinnämnden för Örebro universitet. Genom mina tidigare arbeten och uppdrag har jag fastnat mycket för arbetsrätt i största allmänhet och diskriminering i synnerhet varför mina inlägg företrädesvis lär avhandla just dessa och närliggande områden. Till följd av mitt nuvarande arbete kommer också mycket att handla om ledarskap och det som med detta följer.

Head of Talent Acquisition @ Spotify. Leder ca 100 talangfulla medarbetare i ett expansivt och disruptivt bolag. Tidigare DICE & Ghost. Grundade www.hrsverige.nu och medgrundade denna blogg 2009.

Gabriella Ekström

- Inget blir någonsin bättre för att det är krångligt. Jag är en hårt men glatt arbetande HR-manager som lever efter devisen att enkelhet är den optimala förfiningen. I mitt eget liv och yrke samlar jag på och möter mängder av spännande mänskliga frågor från stort till smått. En sak jag är säker på, inget är lika spännande som människan och inget kan längre chocka mig.

beteendevetare, skeptiker, web 2.0-evangelist & allmän nörd. Twitter: @giselaj

Beteendevetare som jobbat fem år som chef i snabbmatsbranschen, och fem år med rekrytering och bemanning. Pratar och skriver gärna om detta, och även om till exempel jämställdhet, miljöfrågor, böcker, vilda barn och den antagligen omöjliga "balansen" i livet.

Henrik Ladström

Skapar sociala mediarbetare. När du vill träffa rätt, på arbetsplatsen och på nätet.

HR Sverige

HR Sverige är en nätverksportal för HR-intresserade. Här på bloggen används kontot av gästbloggare.

Jana Janssen

Dr Jana Janssen är doktor i psykologi och jobbar som analytiker och affärsutvecklare på Netsurvey. Hon arbetar med att analysera kopplingarna mellan ett företags interna relationer och deras nyckeltal för att hjälpa företag att stärka medarbetarnas engagemang, utveckla ledarskap och kundrelationer för att påverka affärsresultaten.

Jenny Nielsen

En engagerad personalvetare sedan 14 år som arbetat inom offentlig sektor både med brett HR-arbete och specifikt med ledarutveckling och verksamhetsutveckling. Jag brinner för ledarskap och värdeskapande HR och älskar att ställa frågan ”varför”. Sedan snart två år arbetar jag som HR-chef i en förvaltning i en stor organisation och blir inblandad i alla olika typer av ärenden i stort och smått, såväl arbetsrättsliga frågor och rehabiliteringsärenden som kvalitetssäkring, verksamhetsplanering och utveckling av processer. Jag älskar den bredden!

Johan Norrfjärd

Johan Norrfjärd arbetar som HR-konsult på HR On Demand i Göteborg. Han är också ordförande för föreningen #HRunconf och en skidåkande småbarnspappa i sina bästa år.

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

Arbetar som HR Evangelist på Pingdom.

Kalle Lindvall

Kalle Lindvall arbetar som HR-chef på rekrytering- och bemanningsföretaget Academic Work.

Karin Volo

Karin Volo, an expert in engagement, career, personal and organizational development, is known as the Chief Joy Bringer. With over 15 years experience working with executive search, leadership mentoring as well as professional inspirational speaking. Karin is the co-author of international best-selling ENGAGE!

Lennart Stenberg

Man i mogen ålder som i likhet med många andra gjort en resa genom livet, både geografiskt och från Försvarsmakten till HR-chefskap i olika branscher. Jag har nyss lämnat mitt 41-åriga yrkesliv med en pensionslösning. Detta nya läge vill jag använda till att mer välja vad jag gör med min tid - vara med familjen, göra konsultinsatser, spela golf, läsa, träna, resa eller ta sovmorgon!

Mitt namn är Linn Fors och jag är mitt uppe i PAO-utbildningen på Stockholms Universitet, samtidigt som jag jobbar som HR assistent på ett av Sveriges största Finansbolag. Som arbetande student handlar vardagen om att lära både i skolan och av de erfarna HR-cheferna. Målet är att ta på sig mer ansvar i arbetslivet, och att minimera rädslan av att inte ha tillräckligt med kunskap för att klara av framtiden.

Lousie Carlsson Orning

Är personalvetare och just nu HR-konsult inom Stockholms Läns Landsting. Som HR-konsult jobbar jag nära verksamheten och stöttar chefer i alla tänkbara HR-frågor. Jag har tidigare varit frilansande HR-konsult med blandade uppdrag inom statlig och privat sektor. Skulle jag bara få jobba med två typer av frågor framöver skulle jag önska att det var arbetsrätt och att coacha chefer i sitt ledarskap – hårda och mjuka frågor i kombination. Är en kunskapstörstande arbetsmyra vilket lett till att jag just nu läser in en kandidat i statsvetenskap på Stockholms Universitet. Ett ämne som är förvånande nära besläktat med HR. Kanske borde det inte vara så förvånande, för egentligen handlar ju nästan allt här i välden det mest intressanta som finns – oss människor.

Lukas Marberger

Lukas Marberger arbetar som Planner & Data Insights Manager på Crispin Porter + Bogusky. Han har en bakgrund inom HR och gillar att mäta saker.

Magnus Dalsvall

Har en lång och bred erfarenhet av ledande positioner i olika organisationer och branscher. Exempelvis SAS, Svenska BP, Telia Data, FMV och Solna stad. Nu arbetar jag som personalchef åt revisionsfirman Folkesson i Uppsala två dagar i veckan och finns tillgänglig för deras kunder när det gäller personal och ledarfrågor. Jag driver också företaget HR-akuten AB sedan 2007

Talento Branding

Talento Branding är en employer branding-byrå. Vi jobbar med arbetsgivarkommunikation och fokuserar både på intern och extern kommunikation. Vi skapar tillväxt hos företag och organisationer genom att se till att de attraherar och behåller viktig kompetens. Vi stärker våra kunders varumärke som arbetsgivare och skapar konkurrenskraft hos dem. Tillsammans har vi samlad kunskap om hur du kan stärka ditt arbetsgivarvarumärke och tar självklart ett övergripande ansvar för hela medarbetarkedjan. Vill du veta mer berättar vi gärna om hur vi jobbar. Läs mer om oss på www.talentobranding.se och följ oss gärna på twitter; @talentobranding

Matilda Sigfridsson

Har arbetat brett med HR-frågor de senaste åren och har en magisterexamen i sociologi i botten. Är intresserad av samhälle och politik, sociologi, ledarskap, organisationskultur, team effektivitet, framtidstrender, digital utveckling.

Mattias Jansson - Skriver om tankar kring uppdraget, kommunen, sociala medier i offentlig sektor, livet och personligt ledarskap

Mattias Dahl

Mattias Dahl är legitimerad psykolog och arbetar som konsult samt produktchef på Kandidata. Han arbetar främst med personbedömningar i samband med chefsrekryteringar, håller i workshops för ledare och team samt utbildar andra i att använda olika arbetspsykologiska verktyg.

Nathalie Lindgren

Jobbar som lokal platschef på en Pub i skövde. Puben tillhör en av sveriges största pubkedjor och drivs inte som franchise. Brinner för att utveckla min egen organisation samtidigt som staden i sig men viktigast av allt är mina medarbetare, Utvecklingen är A & O. Förkovrar mig gärna i goda drycker och god mat på min fritid!

Nina Sund

Alla har vi väl ett område som vi dyker in i med hjärta och själ? HR är mitt! HR-frågor, stora som små, är så otroligt intressanta och idag har jag förmånen att arbeta som HR-specialist på Myrtall AB. Ingen dag är den andra lik och som konsult inom HR-området står jag ständigt inför nya utmaningar på nya företag. Ingen HR-avdelning fungerar som den andra och uppdragen ser olika ut beroende på företaga - en spännande vardag helt enkelt! Här på HR Sverige har jag för avsikt att skriva om de HR-relaterade frågor som snurrar i mitt huvud och jag ska fortsätta läsa de andra skribenternas blogginlägg för att ständigt hålla mitt sinne öppet för nya tankar och lösningar. www.myrtall.com www.myrtallkonsult.com

Agnes Back

Agnes Back är student vid Göteborgs universitet och ordförande för Personalvetarstuderandes Riksförbund (P-Riks), en paraplyorganisation för studentföreningar med anknytning till personalvetarutbildningarna vid Sveriges universitet och högskolor.

Personalaktuellt

Det här är en artikel som tidigare publicerats i tidningen Personalaktuellt.

Pia Lanneberg

Jag har arbetat i över 20 år med kommunikation och varumärkesarbete. Under många år var jag VD och seniorkonsult på en nordisk PR-byrå med huvudkontor i Stockholm. Men sedan sju år tillbaka har jag flyttat fokus till den mänskliga aspekten av varumärkesarbetet. Jag hoppas att i det här forumet kunna bidra med lite nya tankar och perspektiv kring det personliga varumärket. Läs mer på www.pbacademy.se

Rickard är ett 23årigt energiknippe som trots sin ringa ålder hunnit med att driva eget företag, jobbat med automation av ståltillverkning samt gått tre år på högskola. Rickard har ett starkt intresse för siffror, för programmering av Excel-databaser och sist men inte minst strategiskt HR-arbete. En annan sak Rickard har varmt om hjärtat är mjukvara för arbete med ord och tankar. Bland favoriterna finns Mindmanager och Atlas.Ti.

Jenny Runing Sparby

Med passion för HR och mellanmänskliga relationer har jag ett brett perspektiv inom HR och kastar mig gärna in i nya tankebanor för att vrida och vända på en situation. På dagarna jobbar jag brett med HR-frågor och chefsstöd på Riksbyggen. På kvällar och helger lägger jag min tid hos familj och vänner. Ibland hinner jag till och med att reflektera över livet.

Sabina Olsson

25-årig tjej från Göteborg som precis avslutat sina personalvetarstudier vid Uppsala Universitet och letar efter nästa spännande utmaning! Parallellt med det ger jag mig att på ett försök att i denna blogg filosofera kring den kunskap jag inhämtat, vad den egentligen innebär och om den är applicerbar i praktiken.

Sophie Valencia Vogel

Sophie Valencia Vogel är skribent, konsult (med fokus på HR och branding) och även poddare i podcasten "Fotboll och Damsamhälle".

Therese Wikström

Utbildad personalvetare (2014) med passion för kompetensförsörjning och förändringsarbete. Idag jobbar jag som arbetsförmedlare. I mitt arbete träffar jag massor av olika människor under rehabiliterings processen för på sikt styra mot arbete. Arbetet är operativt och strategiskt på samma gång, med fokus på individen i samhället. Något som ligger mig varmt om hjärtat är allas lika värde. Jag anser att alla människor förtjänar en ärlig chans och att alla människor har potential. Hellre tro för mycket på en människa än att döma och misstro.

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser