Ibland känns det som om världen bubblar av nya HR-produkter! Vart en än vänder sig verkar det stå någon med ett nytt system som utlovar både guld och gröna skogar – vilket är lite ironiskt eftersom just en skog annars är bra liknelse för antalet HR-produkter som finns på marknaden. Sedan vi startade HR Sverige har vi alltid försökt att framhålla de goda exemplen (och för den delen emellanåt varnat för de riktigt dåliga exemplen). Vi har trillat över tre produkter som berör HR och som vi tycker det kan vara värt att hålla lite extra koll på!

 

  1. Personio – HR-system är nog många yrkesverksammas älsk-hatobjekt. Finns det något HR-system som någonsin kommer uppfylla alla kriterier för att tillfredsställa alla smaker, antagligen inte men Personio är ett av de snyggaste och mest sympatiskt prissatta fullständiga HR-system vi någonsin sett. De har erövrat den tyska marknaden men enligt rykte blickar de nu mot övriga Europa. Vi vågar sätta en slant på att de snart lagt under sig övriga Europa.
  2. Gloat – Det är inte så få företag som claimar att de använder AI på ett eller annat sätt just nu. Men ett av de mer intressanta företagen är Gloat som genom en AI-lösning skapar intern rörlighet. Kopplas på befintliga system och ger sedan utifrån det förslag på medarbetare som kan vara aktuella för nya roller.
  3. CTI – Ett till AI-system och som inte direkt är ett HR-bolag men eftersom det skulle kunna komma att användas i till exempel L&D-syfte så tycker jag det platsar på den här listan. Om inte CTI gör den kopplingen så kommer någon annan göra den. Kortfattat så kan CTIs AI system läsa tusentals artiklar och skapa en ny, enklare sammanfattning av de artiklarna. Så istället för att sitta och ändlöst försöka ta till sig nya forskningsrön eller upptäckter via enskilda artiklar letar CTI efter röda trådar och sammanställer den relevanta informationen till dig.

Tre system som kanske kan inspirera dig på ett eller annat sätt, kanske kände du till alla redan men min förhoppning är ändå att du fick minst ett nytt system att hålla koll! Har du tips på andra system som du tycker är värda att hålla span på, lämna gärna en kommentar kring dessa!