För snart tio år sedan som sistaårsstudent på Personalvetarprogrammet startade jag HR Sverige tillsammans med mina vänner Johannes & Karl Oskar. Denna bloggen såg dagens ljus och grupper och sidor i olika digitala kanaler skapades. Även om det är ett tag sedan nu så minns jag den tiden som förväntansfull, spännande och att jag var entusiastisk inför framtiden. Idag känner jag på precis samma sätt.

De senaste tio åren har gått fort. För min egen del så landade jag i några kortare jobb i ett antal start ups inom HR och sedan två fina och längre resor på DICE och Spotify som har varit oerhört utvecklande för mig. Jag har fått lära mig om vad som fungerar och inte fungerar inom vår profession. Gått fel åtskilliga gånger, hållit fast vid egna sanningar länge som jag sedan fått revidera. Jobbat hårt, jobbat fel, jobbat rätt. Lyckats och misslyckats, om igen. Men en sak har under en längre tid vuxit sig starkare för mig. Att bygga något från grunden har alltid funnits på horisonten som en utmaning att genomföra. Efter att jag sade upp mig från min tjänst på Spotify så har den känslan vuxit sig allt starkare och jag har alltmer börjat känna att den framtiden.. är nu!  

Idag är därför en stolt dag för mig. The Talent Company går live officiellt och ett gäng fantastiska individer har valt att samskapa denna resan med mig. Vårt fokus är HR- och Talent-Management och vi väljer att bygga själva från grunden utan externt kapital. En resa för vilken jag inte vet var slutdestinationen är – men spännande är det! En resa där mitt eget ledarskap skapar möjligheter till vad vi kan uppnå tillsammans. Det är både en hisnande och befriande tanke. För att leda, det är ett privilegium som bör hanteras med största vördnad. Det är för mig något andra tillåter dig att göra och inget som är dig givet, oavsett titel eller position.

Min förhoppning är självfallet att fortsätta att utvecklas tillsammans med duktiga människor. Att skapa värde genom de insikter vi har ackumulerat genom åren och hjälpa företag med deras utmaningar. Att ha suttit på “insidan” har skapat en nyfikenhet på hur tillämpningar och verktyg fungerar i andra sammanhang. Oavsett om vi växer långsamt eller snabbt och oavsett var resan slutar så ser jag fram emot att skapa ett sammanhang där duktiga människor kan vara så bra som de är, att den struktur och det ramverk bolaget erbjuder gör att våra medarbetare känner att de är i tillväxt.

Det är även viktigt, för mig, att tillit genomsyrar verksamheten. Att ett arbetsliv inte är mer hämmat än absolut nödvändigt av var man tex bor eller vilka arbetstider man föredrar att ha. Alltför många företag skapar miljöer och ramar där det är svårt att kombinera olika delar av livet samtidigt. Helt i onödan. Min ambition med The Talent Company är att med ett ledarskap baserat på tillit sudda bort vissa av de traditionella begränsningarna och att delägare och medarbetare i stor utsträckning kan kombinera ett intressant jobb med andra värdefulla delar av livet. Först när det är uppnått ser jag en arbetsplats som hållbar.

Idag bär jag samma känsla av förväntansfullhet, spänning och entusiasm som när jag då för, snart 10 år sedan, drog igång plattformen du idag läser detta på. Jag är redo, nu kör vi!

 

(Och vill du veta mer så får du gärna maila (fredrik@talentcompany.io) eller slå mig en signal på +46 725 48 29 93 så jag berättar gärna mer om vad vi kommer att bygga och vad vi kan erbjuda)