Återkoppling – hur svårt kan det vara?

Reflektion. Har nu vid några olika tillfällen blivit kontaktad av studenter som hittat min profil på LinkedIn. Kul. En student undrade om jag kunde ställa upp som mentor, och eftersom jag har varit det tidigare och tycker att det är givande svarade jag ja samma dag, med frågan hur vi går vidare. Svaret blev…tystnad. En annan student undrade om jag ville komma och föreläsa på utbildningen, vilket jag svarade att jag ville. Det vore ju jätteroligt. Svaret blev…tystnad. Jag förstår att man skickar ut förfrågan till många och kanske väljer den som svarar med den intressantaste profilen. Det är helt ok. Men meddela mig det, eftersom jag tagit av min tid att svara. Dessutom villig att ge ännu mer av min tid utan kostnad. Det är lätt, och dessutom nödvändigt i det kommande arbetslivet, att återkoppla till de man varit i kontakt med. Oavsett vilket sammanhang det gäller. Tack!

Jenny Nielsen

En engagerad personalvetare sedan 14 år som arbetat inom offentlig sektor både med brett HR-arbete och specifikt med ledarutveckling och verksamhetsutveckling. Jag brinner för ledarskap och värdeskapande HR och älskar att ställa frågan ”varför”. Sedan snart två år arbetar jag som HR-chef i en förvaltning i en stor organisation och blir inblandad i alla olika typer av ärenden i stort och smått, såväl arbetsrättsliga frågor och rehabiliteringsärenden som kvalitetssäkring, verksamhetsplanering och utveckling av processer. Jag älskar den bredden!

One Response to “Återkoppling – hur svårt kan det vara?”

  1. Ann Bertling skriver:

    Tråkigt när sådan händer och förordar därför att Mentorskapet skall ske under mer ordnade former. Jag skulle även vilja rekommendera att man som mentorer innehar en utbildning i mentorskapet och att en adept/student omgående får information om vad som även förväntas av dem.

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!