Vi fortsätter att sätta Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Matilda Hultquist!


BERÄTTA LITE MER OM DIG! 

matildaJag är en 32-årig inflyttad Växjötös som funnit sin plats i Malmö där jag bor en kort promenad från stadshuset som är min arbetsplats. Kultur i de flesta former är fundamentet för min vardag, framför allt och ständigt musik (gärna live). Annars plöjer jag gärna sci-fi-serier med ett glas pinot noir i näven.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

HR-inriktad kandidatexamen i genusvetenskap samt yrkesutbildad rekryteringskonsult

VAD GÖR DEN ORGANISATION DU ARBETAR PÅ?

Jag har nu i ungefär ett och ett halvt år jobbat på gatukontoret inom Malmö stad. Det är en organisation med oerhört mycket kreativitet och engagemang där jag får möjlighet att vara en del i arbetet med att utveckla Malmö till den fantastiska stad den är. Vi är ungefär 250 anställda och arbetar med allt från att anordna arrangemang i stadsmiljön till att underhålla gator, torg och parker. Allt för att skapa ett gott stadsliv för alla.

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag fungerar som internkonsult inom HR och arbetar operativt med alla typer av personalärenden tillsammans med organisationens chefer. Utöver detta har jag ett mer fokuserat uppdrag kring frågor som rör jämställdhet, likabehandling, rekrytering och kompetens. I detta ingår bland annat att arbeta med utveckling och implementering av kommungemensamma strategier och att vara en kontakt mellan vår förvaltning och den övergripande HR-organisationen i kommunen.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

De allra mest fullspäckade dagarna består av allt från anställningsintervjuer till planeringsmöten eller nätverksträffar av olika slag. Från tvåpartsamtal till storforum. HR-enheten samarbetar i stor utstreckning med exempelvis våra kollegor som jobbar med kommunikation och utveckling. Vi träffar även HR-funktioner på andra förvaltningar för en regelbunden dialog kring vad som är på gång hos oss och i Malmö stad i stort. Sedan ska det naturligtvis också hinnas med planering, administration och omvärldsbevakning. Bredden i mitt uppdrag och framför allt det nära samarbetet med cheferna tillhör det jag uppskattar mest.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

När jag läste genusvetenskap insåg jag att det framför allt var arbetsliv och organisation som fångade mitt intresse. Istället för att bli personalvetare fyllde jag på med kurser inom arbetsrätt, arbetsvetenskap och beteendevetenskap. Sedan jag examinerats som genusvetare och rekryteringskonsult har jag arbetat i olika delar av Malmö stad, till exempel med ett sommarpraktikprojekt, som HR-administratör och nu som HR-konsult.

Tack Matilda!