Vi fortsätter att sätta  Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Ursula Jarl!

ursulajarlBERÄTTA LITE MER OM DIG! 

Jag heter Ursula Jarl, är 44 år och bor i Kalmar. Jag har arbetat inom HR i hela mitt yrkesliv (ca 18 år). Jag har arbetat med HR-frågor på olika företag och olika branscher. Under en period drev jag efter företag, vilket var otroligt lärorikt. Efter att ha coachat chefer i många år blev jag nyfiken på att själv arbeta som ledare, varför jag jobbade som Regionchef på ett HR-företag under en period. Jag har ett stort intresse för personlig utveckling och vår inneboende kraft. Tidigt var jag fascinerad över att en del har en enorm kraft, energi och motor. De var besjälade. Jag insåg vikten av attityd och inställning/potential i samband med rekrytering snarare än enbart anställningsår och formell utbildning. På fritiden umgås jag med familj och vänner, utövar jag yoga, mental träning och löpträning bland mycket annat samt läser en hel del litteratur.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

Beteendevetare 120 p (inriktning sociologi), Licenserad mental tränare, Certifierad ICF Coach

VAD GÖR DET FÖRETAG DU ARBETAR PÅ?

Atlas Copco är ett globalt industriföretag som finns representerat över hela världen. Huvudkontoret ligger i Stockholm. I Kalmar är vi cirka 130 anställda.

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag arbetar som HR Manager. Jag arbetar konsultativt gentemot cheferna inom hela spektret av HR-frågor. T ex rekrytering, rehabilitering, löneförhandlingar, arbetsrätt, organisationsutveckling etc.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

Så här ser min dag ut nu på måndag:
Hanterar inkorgen i mejlen.
Förbereda/ta fram min presentationen inför ledningsgruppsmötet.
förbereda CRM (=Company Review Meeting) med nyckeltal inom HR
Lunch med ledningsgruppen
Ledningsgruppsmöte, där jag har två punkter på agendan. varav en punkt är ett examensarbete inom HR som ska presenteras. En tjej från KTH redovisar ex-jobbet, vilket handlar om hur våra utvecklingssamtal kan bli ännu bättre.
Förberedelse inför strategimötet torsdag-fredag (ta fram en övning till ledningsgruppsmedlemmarna gällande PPA, (=Person Profil Analys) Syftet är att öka förståelsen för egen och andras beteenden och hur vi fokuserar på styrkorna i teamet.
Om tid finns, planering inför ledarskapsutvecklingen som jag håller i tillsammans med VD. Vi träffar cheferna 3 timmar varje månad.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Ekonom, Xylem
Ansvarig för intern Resebyrå, Xylem
Kompetensutveckling, Xylem
HR-konsult, Xylem
Samordnare för HR-konsulterna, Xylem
HR-konsult/HR-chef, Folktandvården i Kalmar län
Drev eget företag, Jarl HR
Regionchef Småland, Arbetslivsresurs
HR Manager, Atlas Copco i Kalmar

Utbildning:
Beteendevetare inom ledarskap och organisation (180 p)
Licenserad Mental Tränare(60 p)
Certifierad ICF coach
mm (för mer info se Linkedin)

Tack Ursula!