Hej Ambitiös, hög tid för återhämtning!

Nu är det dags att varva ner och låta kroppen och själen få tid för återhämtning. Är du en av dem som blir sjuk så där de första semesterdagarna så har du förmodligen pressat dig själv lite väl för hårt. Så medan du tar ett par välförtjänta långa stunder tillsammans med hängmattan, eller solnedgången så kan det vara tid att fundera över om det är något du bör ändra tills nästa år. Ta gärna följande punkter till hjälp.

 • Fundera över vad som är viktigt i ditt liv. Vad gör dig glad, vad gör dig stressad? Lever du ditt liv som du vill, prioriterar du rätt saker eller behöver du kanske ändra på något?
 • Har du balans i ditt liv, får du tid till det du vill? Hur är det med familjen, vännerna, träningen och återhämtningen när jobbet knackar på dörren? Hur samlar du energi för att orka prestera?
 • Hur tar du hand om stressen, hur återhämtar du dig?
 • Väl där på jobbet, när högarna växer och deadlinesen radar upp sig kan det vara skönt att ha något till hjälp. Kan vara värt att testa 4D metoden, Don’t, Delegate, Delay, Do.
 • Om man effektiviserar sitt arbete är det mycket lättare att hinna det man vill utan att bli stressad. Visste du t.ex. att det tar lång tid att återfå koncentrationen när du blir avbruten? Om du visste det – hur läser du dina mail & planerar din kalender?
 • Undvik att ta mail på möten eller när du arbetar med andra saker, ett bra sätt är att avsätta mailtid under dagen. Avsätt så ofta du behöver i din tjänst, en, två eller fyra gånger om dagen.
 • Blocka arbetstid i din kalender, för att undvika att bli uppbokad på möten eller störd av välmenande kollegor.
 • Fråga efter agenda eller syfte när du går på möte, ifrågasätt tiden om den verkar onödigt lång. Och gå bara på möten där du tillför något, eller absolut måste närvara.
 • Ta ett steg i taget, det är ingen vits med att oroa sig över saker som du inte kan påverka. Och du, glöm inte klappa dig själv på axeln.

Stäng av tekniken och kasta av dig skorna, tekniken och världen och vännerna finns kvar där efter semestern också. Koppla av & njut, trevlig semester!

Annelie Berntsson

Arbetar som HR-konsult inom den kommunala sektorn, med allt från operativt till strategiskt arbete. Testar för första gången på den offentliga sektorn! Tidigare arbetade jag som HR-ansvarig på ustwo, en digital designstudio i Malmö. Där arbetade jag med att skapa och etablera HR processer ur ett skandinaviskt perspektiv. Tidigare har jag arbetat några år i rekryterings- och bemanningsbranschen, där jag arbetat mot flera branscher. Bland annat arbetade jag en tid som affärsområdeschef, då jag både fick möjligheten att arbeta med ledarskap och HR. Jag har en bakgrund från PA programmet. Jag är passionerat intresserad av mänskliga relationer och brinner för HR. Följ gärna mig på twitter: Annelie_isabell

One Response to “Hej Ambitiös, hög tid för återhämtning!”

 1. studentnode skriver:

  Tack för tipsen! 
  Skönt att få lite tips om hur man återhämtar sig och skapar en effektiv vardag, kommer mycket lägligt! 
  Ha en skön sommar

Kommentera

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!