Har du ett Recruiter-konto på LinkedIn? Då kan det vara bra att känna till att LinkedIn uppdaterar sina regler kring att skicka ut InMail från och med augusti.

För att kunna skicka mail till flera kandidater samtidigt behöver du ha en svarsfrekvens på över 13% på dina InMails. Det hör görs givetvis för att undvika spam och för att hålla relevansen uppe för medlemmarna. Du som rekryterare måste helt enkelt vara mer relevant i din kommunikation och ditt urval för att få tillåtelse att skicka mail. En bra sak för medlemmarna och för seriösa rekryterare tycker jag!

Så vad kommer LinkedIn då praktiskt göra om det är så att du som rekryterare hamnar under 13%-spärren?

    • De kommer ta kontakt med dig om din svarsfrekvens går ner under 13 procent på dina senaste 100 (eller mer) InMails över en 14-dagarsperiod och kommer ge dig tips för att öka svarsfrekvensen.
    • Om du trots varningen fortsätter att ha låg svarsfrekvens så kommer de begränsa dina möjligheter att skicka InMails i bulk och du får bara skicka InMails ett åt gången
    • Om du efter 14-dagarsperioden inte lyckas få en högre svarsfrekvens på dina InMails (som du får skicka ett och ett) så får du fortsätta bara skicka InMails ett och ett, tar du dig ur 13%-träsket är det fritt fram att skicka på i bulk igen

En bra förändring av LinkedIn tycker jag! Nyfiken på mer detaljer? Läs mer om förändringen hos LinkedIn. 

Vill du inte hamna under spärren? Läs Fredriks proffstips om vad du som rekryterare ska tänka på när du kontaktar någon på LinkedIn!