3 rekryteringsverktyg att hålla koll på.

Börjar du se i kors av alla kandidater som poppar upp på LinkedIn? Skulle du vilja ersätta alla boolean searchstrings och helt enkelt få lite ny inspiration i ditt searcharbete? Misströsta ej. Här är tre verktyg som du kanske ännu inte provat på men som med lite kreativitet kan leverera oväntade resultat.

1. Gild
The world at your fingertips. Sitter du med riktigt knepiga IT-rekryteringar är det här verktyget med stort V. Gild skrapar en rad siter och presenterar sökresultatet på ett snyggt och strukturerat sätt för dig. Testa!

2. BuzzSumo
Funnits ett tag men varit lite trubbigt. På senare tid fått ordentlig ordning på sin sökfunktion när det gäller Influencers på twitter. Hjälper dig att sortera ut thought leaders inom specifika områden vilket är oerhört användbart på många sätt när det gäller att hitta en specifik och ofta nischad kompetens. Väl värt att spana in!

3. Rapportive
Kanske inte ett uppenbart rekryteringsvekrtyg vid första anblicken men det är verkligen ett program som underlättar vardagen för dig som jobbar inom rekrytering och använder Googles maillösning. Snabbt och enkelt får du upp personers LinkedIn-profil till exempel och det fungerar förvånansvärt bra.

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

One Response to “3 rekryteringsverktyg att hålla koll på.”

  1. Tobias skriver:

    BuzzSumo har jag testat men jag tycker inte riktigt att det fungerar. Testa sök på ”Fabien Potencier” som influencer. Han är skaparen till det populäraste web-ramverket. Det enda resultat man få är ett parodikonto.

    Tack för tipset med Rapportive! Nu är det drygt ett år sedan du skrev detta blogginlägg. Har du en uppdatering?

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!