Börjar du se i kors av alla kandidater som poppar upp på LinkedIn? Skulle du vilja ersätta alla boolean searchstrings och helt enkelt få lite ny inspiration i ditt searcharbete? Misströsta ej. Här är tre verktyg som du kanske ännu inte provat på men som med lite kreativitet kan leverera oväntade resultat.

1. Gild
The world at your fingertips. Sitter du med riktigt knepiga IT-rekryteringar är det här verktyget med stort V. Gild skrapar en rad siter och presenterar sökresultatet på ett snyggt och strukturerat sätt för dig. Testa!

2. BuzzSumo
Funnits ett tag men varit lite trubbigt. På senare tid fått ordentlig ordning på sin sökfunktion när det gäller Influencers på twitter. Hjälper dig att sortera ut thought leaders inom specifika områden vilket är oerhört användbart på många sätt när det gäller att hitta en specifik och ofta nischad kompetens. Väl värt att spana in!

3. Rapportive
Kanske inte ett uppenbart rekryteringsvekrtyg vid första anblicken men det är verkligen ett program som underlättar vardagen för dig som jobbar inom rekrytering och använder Googles maillösning. Snabbt och enkelt får du upp personers LinkedIn-profil till exempel och det fungerar förvånansvärt bra.