Annelie bloggade för ett par veckor sedan om friskvård och att tänka utanför den traditionella friskvårdsboxen. Eftersom jag på senare tid gått och blivit lite intresserad av träning och dessutom bytt jobb så tänkte jag dela med mig av vad jag tror är ett vinnande koncept för friskvård. För det känns som om när jag diskuterar med mina vänner inom HR att det ser lite olika ut på hur man ser på friskvård på arbetsplatser och så sent som för två veckor sedan släpptes också en studie som ifrågasätter om friskvården har något egentligt påslag på sista raden för företag.

Men jag tror friskvård är bra – men inte som bidrag. Istället tror jag på modellen som vi har där jag arbetar nu. Vilket är mer aktivitetsbaserat. Som te.x förra tisdagen när det kom två löpcoacher från Runday till kontoret och tar med dem som vill ut på en löprunda. Eller att man har hyrt salar för innebandy eller att det finns möjlighet att träna kickboxning eller köra yoga. Helt enkelt att det händer något konkret och inte bara att man får en summa pengar att lägga på ett gymkort som man kanske inte utnyttjar. Förutom att det leder till konkret träning så har det också den fina sidoeffekten av att det sammanför folk från olika avdelningar. Jag tror det är framtidens friskvårdsbidrag! Vad tror du?