Letar du efter de senaste siffrorna? Klicka här.

Sedan 2010 har vi på HR Sverige med ojämna mellanrum försökt lista ut hur många medlemmar LinkedIn har i Sverige. 2010 kom vårt första inlägg om LinkedIn och så här i backspegeln är det lite roligt att läsa sina egna jämförelser med AMS och Monster. Redan då hade LinkedIn 504 093 medlemmar i Sverige. Mina källor på LinkedIn har under dessa tre åren direkt eller indirekt bekräftat att våra mätningar ligger väldigt nära det verkliga medlemsantalet i Sverige. På senare tid har dock mätningarna på LinkedIn komplicerats av att det numera går att ha LinkedIn på svenska. Traditionellt sett har vi hela tiden mätt på engelska som språk i både profil och som språk på LinkedIn och då fått en relevant siffra. Numera är det två siffror att jobba med. Om vi väljer engelska som språk får vi idag 1 568 906 medlemmar på LinkedIn Sverige. Väljer vi svenska får vi 625 944 medlemmar på LinkedIn. Jag tror inte det går att räkna på totalen i det här fallet (2 194 850 medlemmar) och min tanke kring det grundar sig i att LinkedIn själva borde kommunicerat att man passerat två miljoner medlemmar och i att det troligtvis är så att många har LinkedIn på svenska men sin profil på engelska vilket gör att man dyker upp i båda. (Väldigt mycket en gissning.)

Så vad gör då? Jag har valt att bara använda mig av den engelska siffran. Jag tror den är mest rättvis och dessutom mer eller mindre säker historisk sett. Det finns minst 1 568 906 medlemmar på LinkedIn i Sverige. Reellt är den siffran högre tror jag och en gissning är att det ligger någonstans mellan 1,7 – 1,8 miljoner användare. Men 1 568 906 vågar jag mig på att skriva i granit eller som i detta fallet på en liten Infographic!

Capture