Det började på Psykologen. I klassrum F2. Fredrik stegade in och berättade att han var tredje års student och hade startat ett nätverk som hete HR Sverige. Jag kommer inte ihåg den exakta formuleringen men i sedvanlig Fredrik-stil skulle jag gissa att ord som samverkan och koppling mellan universitet och arbetsliv användes. Vi fick skriva upp vår mailadress på ett papper men jag orkade inte vänta på en inbjudan utan sprang hem och registrerade mig på en gång. Min entusiasm uppskattades och strax därefter blev jag involverad i HR Sverige på allvar.

En vinterdag träffades vi hemma hos Fredrik. Det var jag, Fredrik och Karl-Oskar. Vi diskuterade HR i stort och såklart vad HR Sverige skulle bli. Jag vet vi satt och skissade på hur stort vi trodde det skulle kunna bli. Dessutom spånade vi oss fram till att en blogg nog inte skulle vara så dumt att ha kopplad till nätverket. Sagt och gjort, vi började leta skribenter eftersom vi insåg att ingen av oss riktigt hade tid att skriva alla inlägg själva. Den 14:e januari 2010 skrevs så det första inlägget på HR Sverige-bloggen av Per Tjernberg och efter det har inte mindre än 317 andra inlägg skrivits på bloggen. Mycket har skrivits om sociala medier och jag hoppas att det bidragit till att utbilda och inspirera människor inom HR att ge sig ut i de sociala medierna.

I början kämpade vi med att få folk att hitta hit men på senare tid har det inte varit problemet! Sedan starten har vi besökts av nästan 23 000 unika besökare  som tillsammans har genererat nästan 40 000 besök och 60 000 sidvisningar.

Topp tre lästa poster

1. Integritet

2. LinkedIn

3. Rekrytering från ett HR-perspektiv

 

Det har varit roliga två år och det här är bara början…