Google me!

 Some rights reserved by kesoEn intressant utveckling börjar ta fart. För ett par veckor sedan hade jag en intervju med en kandidat som uppenbarligen googlat mig och mitt namn. Samtalet försökte hela tiden styras mot saker jag gillade och platser och mina intressen ”namedroppades” konstant. Baserat på statistik från Google Analytics tror jag inte det här är direkt ovanligt eftersom jag har ett relativt ovanligt namn men det här var första gången det så att säga användes som underlag av kandidaten i intervjun.

Vi rekryterare får nog lära oss leva med att det inte är bara vi som googlar kandidater, de goolar även oss.

Bild: AttributionNoncommercialNo Derivative Works Some rights reserved by keso

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

9 Responses to “Google me!”

 1. Fredrik Johnsson skriver:

  Samma här i förra veckan. Men det gjordes på ett smidigt sätt av personen, jag tyckte det kändes helt fair.

 2. Henrik Ladström skriver:

  Jag träffar aldrig en professionell kontakt utan att ha googlat denne först. Om inte för att få referenser så för att jag är intresserad av personen i fråga.

 3. Petter skriver:

  Det kommer förmodligen att öka med googlandet av både kandidater och rekryterare. 

 4. Fredrik Johnsson skriver:

  Vad baserar du den tanken på? Ser du någon speciell trend?

 5. Noterat 24/5-11 skriver:

  […] Google me! Intressant fenomen som även jag uppmärksammat. Bara det att kunna hitta personliga preferenser via bloggen blir ju mycket användbar information…<br>Ställer krav på en bra rekryteringsprocess. […]

 6. Gisela Jönsson skriver:

  Fast om det märks sådär att man googlat känns det lite fail…

 7. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Man måste ju göra det lite subtilare än så för att jag ska köpa det.

 8. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Man måste ju göra det lite subtilare än så för att jag ska köpa det.

 9. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Nyfikenhet är en stark drivkraft!

Kommentera

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser