God fortsättning! Årets sista Veckans HR. Trots arbetsgivarjulen verkar de flesta svenska bloggar tagit ledigt i mellandagarna men lite länkar kan vi bjuda på i alla fall. Tänkte också helt ogenerat pusha för mina två egna bloggposter från den gångna veckan. Det är först en liten kort sammanfattning av vad HR Sverige-bloggen hittat på under 2010 och vad jag tror (önskar) hur HR kommer utvecklas under 2011. Under helgen har vi också lagt till Disqus för att hantera kommentarerna på sidan, hoppas ni gillar det.

That’s not the way we do things about here – Vill du skapa en innovativ arbetsmiljö? Säg inte det här då.

HOW TO: Land a Job at Twitter – När skrivs det en liknande text om hur man får jobb på ditt företag?

Välkommen till chefsbloggen: Ledarskap: Specialister skall inte … – Chefsbloggen har ett gammalt inlägg som är inne på samma spår som jag är i min HR-spådom för 2011. Låt oss hoppas att det snart blir så?

Psykologifabriken dyker upp i… Svenska Dagbladets korsord! – Lite mellandagsbloggtorka bland de svenska bloggarna men Psykologifabriken bloggar troget vidare och dyker lite oväntat upp i ett korsord.

Nybro struntade medvetet i lagen – Det gäller att ha koll på MBL. Är inte det en av huvuduppgifterna för en personalchef?

Följa John – Godissamtalet – Applicerbart även utanför skolans fyra väggar. Att sitta ned, ta sig tid och lära känna varandra är alltid trevligt. Och en viktig beståndsdel i chefsskapet som jag ser det.

Här är toppchefernas nyårslöften – Chef – Nyårslöftena bland cheferna varierar minst sagt. Låt oss hoppa på ett bra 2011!

If You Think Job Titles Don’t Matter… Yours Should Be “HR Putz” – Strålande inlägg om titlar. Jag känner igen mycket av beskrivningen av vad jag uppfattar som HR. Vi ska vara där, vi ska inte ta plats själva osv. Men låt oss ta plats- var stolt över din titel.

Här är Årets HR- visionär – Lag & Avtal – Årets HR-visionär har tydligen utsetts. Grattis till Stig Vinberg och Johan Larsson.

Framtidsspaning – Sociala Medier för stora företag – Jag håller med Therese om i princip allt. Framför allt att mobila användandet kommer öka. Att HR ska ut på sociala medier har jag tjatat om i över ett år…. Kommer det hända 2011? HR är enligt mig enormt trögrörligt och de flesta (inte alla, det finns goda undantag!) HR-chefer har svårt att ta till sig sociala medier. Det är min uppfattning men jag arbetar å andra sidan aktivt med att förändra just det.