Det har blivit lite glesare mellan Veckans HR än jag har tänkt. Det är helt enkelt mycket som händer just nu! Lovar ingen bättring men förhoppningen är att Veckans HR ska vara på just veckobasis framöver. Vi får väl se hur det går. Minst varannan vecka kan jag utlova ett Veckans HR i alla fall.

Det första ni ska läsa är Lennart Stenbergs gästbloggande på socialwebb.se . Det är uppdelat på fyra delar, börja med den första och läs igenom det. Mig veterligen den enda sociala medie-policyn som tagits fram av en HR-avdelning. (Och här får ni återigen gärna rätta mig om jag har fel men det brukar nu aldrig göra, är det så att ni hellre tyst knyter näven i fickan tro?)

Färre ungdomar lockas av industrijobb ser jag definitivt som en fråga för HR och PR gemensamt, hur kan vi skapa attraktiva arbetsplatser?

Årets ruter dam, Ann Carlsson är personalvetare i grunden vilket i alla fall gläder mig. Kul att det tydligt skrivits ut överallt också. Tror det är väldigt bra för yrket att sådant här lyfts fram.

Det pratas, bloggas och diskuteras Rekrytering 2.0 lite överallt men bland annat på HR Sverige. Det finns mycket som inte är sagt i ämnet än men jag är glad att debatten bland HR-folk börjar vakna.

Herr Godin är en ständig favorit och hans inlägg om hur du pratar med folk vet du förhoppningsvis redan allt om men det är alltid bra med en liten uppfriskning av minnet.

Intressant Göteborgs initiativ för att hjälpa jobbsökande.

SIS håller på att utveckla en standard kring rekrytering, ISO 10667. Carolina Edlund kommenterar hos Talentum HR.

En ny HR-blogg i min bloggroll, mcstenberg.

Work hard – play hard säger FoT och jag kan inte mer instämma. Kanske är detta en idé för att locka fler till industriföretag?

Ha en trevlig vecka 43!