Ve och fasa! Förra Veckans HR utgick (för första gången!) och detta pågrund av att det var val. Men nu är vi tillbaka igen och fullproppade med länkar.

Vi kickstartar med artikel i Metro om googlande av kandidater. (tips tack till Anna-Carin på socialwebb.se). Det här har diskuterats tidigare kan vi börja med att konstatera. I själva frågan kan jag tycka att om Sifferverket anser att en googling utgör en viktig del av deras rekryteringsprocess så ska de nog se över sina rekryteringsprocesser. Självklart ska man värna om vad man lämnar för digitala spår men man ska inte lägga för stor vikt vid en googling, tycker jag.

Rekryteringsbloggen uppmärksammar ett e-postreklam utskick, aktuell fråga och bra resonerat. Att jag sedan anser att reklam via e-post är ett otyg som borde förbjudas är en annan historia men det går att applicera ”tänket” på många andra funktioner inom ett företag.

HR-dagarna har gått av stapeln i Stockholm. Talentum HR har skrivit om det i sin blogg, HR Society har skrivit ett kort referat och Karl Neuman har en via Twitter delat med sig lite av innehållet. När får vi se att HR Dagarna har full blogg & Twitter-täckning? Borde inte det rimligtvis skapa ett större intresse för arrangemanget som sådant?

Ericsson har skaffat ny personaldirektör.

Mattias Jansson, kommunchef i Katrineholm delar med sig av en föreläsning om sociala medier och ledarskap. Sharing is caring.

Ni som rekryterar, känner ni igen er här? Ganska magstark post men också ganska rolig. Svart humor helt enkelt. Har svårt att tro att en HR-människa i landet lagom någonsin skulle kunna skriva något liknande.

FoT skriver bra om titlar. Själv vill jag gärna ha visitkort med Bloggdirektör HR Sverige. Ska höra med han Fredrik om vi inte kan trycka sådana.

Allt för de här veckorna – nya tag inför vecka 39!