Då har vi gått in i september. Bloggen har funnits i snart nio månader och vi har en stadigt ökande läsarskara vilket vi såklart tycker är roligt! I helgen har det inte blivit något flyttande eller dylikt för min del och Veckans HR är åter i tid.

Sveriges Radio har gjort en intressant jämförelse mellan två arbetssökande och det är väl bara att instämma i Kompetensbaserad.se? Nej tack till CV? Men vad skulle det innebära istället? Jag hoppas på ett längre inlägg från kompetensbaserad där de i detalj bryter ner argumenten för att plocka bort CV:et och hur det ska ersättas.

HR-bloggen kommenterar en text av Jusek och säger att fler artister behövs i arbetslivet. Jag vet inte om de har läst Seth GodinsLinchpin” eller inte men han pratar om just det här i en hel bok. Läsvärt!

HR-bloggen har också undersökt vad ett regeringsskifte skulle innebära.

Företagens personalavdelningar är lättfångade byten för konsulter tycker Kunskapsvetenskap. Jag är rätt övertygad om att det finns en annan syn på det här. Vore intressant att se kommentarsfältet fyllas.

Rekryteringsbloggen är spot-on igen. Varför sådana hang-ups på branscherfarenhet?

Sydsvenskan säger att sociala medier är nya plats-banken. Eftersom jag suttit i nationell-tv och hävdat detsamma kan jag inte annat än hålla med. Spelplanen ändras. Tillexempel söker Stena chefer via sociala medier.

Inte en enda utländskblogg hittills. Kul att se att det finns så många bra och aktiva svenska HR-bloggare!

Men lite utländskabloggare får vi släppa in.

FoT är min absoluta favoritblogg (om du följt Veckans HR borde du märkt det vid det här laget) och anledningen till det är enkelt. Den är inte så given, ritar inga cirklar eller förklarar färdiga modeller. Men den är relevant och göra grymma liknelser. Som den här mellan radiostyrda bilar och dåliga chefer.

Håll i plånboken säger Kriss Dunn. Jag håller med till punkt och pricka.

Är din chef up-to-date? Eller köra hon/han samma ledarskapstekniker som var trendiga 1970? Onekligen ett relevant ämne.

HR Ringleader uppmanar oss att ”Assume the best”. En vettig uppmaning i en cynisk värld?

Vi ses i vecka 36!