Välkomna tillbaka! Så får jag säga den här helgen efter en vecka med lite bättre aktivitet både bland bloggarna och på HR Sverige. Hoppas sommaren varit skön för er och att ni är taggade för en höst som jag hoppas blir den bästa hösten på länge.

Så vad har hänt i veckan då?

Storfors har fått ny personalchef och det har även Västra Götalandsregionen fått (även om den senare kallas personaldirektör). Min ambition är att veckans HR också ska täcka lite mer sådana här förändringar i framtiden, detta eftersom jag tror på Jantelagen 2.0 som lyder ”Du ska inte tro att det bara är du som är något”. Jobb-bytarna får tjäna som goda exempel och förebilder helt enkelt.

Bra intervju med CEOn på ere.net (enkelt förklarat, ett rekryteringforum – spana in det för mer info) på HR Bartender.

Rekryteringsbloggen har kommit igång igen under veckan. Kul! Bra inlägg om kundbemötande i veckan.

Även kompetensbaserad.se har kommit igång igen och jag gillar hur de går ut i sin blogg och bemöter aktuella händelser som den här. Keep it up!

Få gratis vägledning i hur du klarar en jobbintervju? Upstart HR har en guide. Har inte hunnit testa om den en är bra eller inte än så det sker på egen risk.

Fler än HR Sverige råkar ut för troll som vill skada eller bara jävlas med oss, Punk Rock HR har råkat ut för detsamma. Men jag antar att det är ett kvitto på att man gör någonting bra?

The Laws of Gravity Apparently Do Not Apply to Compensation… skriver FoT och kanske ligger det något i det?

Netsurvey har sammanfattat kommentarer från di.se som rör lön. Intressant läsning!

Vi finns på Facebook – nu då? är egna reflektioner om Facebook och hur man de facto kan dra nytta av det.

Johan Lange bloggar om sociala medier & HR

Ska du på konferens? Kanske lite tips inför den är på sin plats?

Till sist, glöm inte bort att kika in våra egna blogginlägg från veckan.