Vi fortsätter att rikta strålkastar ljuset med våra medlemmar och idag är det Maria Lang som hamnar i det!

Vem är du?
Beteendevetare, Friskvårdskonsult och HR-specialist/generalist/konsult. Jobbar nu som HR Business Partner på Ericsson MIC i Kista. Bor på Gällstaö, Ekerö med sambo och två små barn.

Vad gör du i sommar?
Jag kommer att ha 3 veckors semester; första veckan åker vi till södra Öland, bor i en liten stuga mitt på Alvaret och umgås med hela min familj. Därefter åker vi tilbaka till Stockholm och hälsar på grannar som har lantställe på Muskö i skärgården. Den sista lediga veckan spenderar vi i Schweiz hos svärföräldrarna som bor mellan Genéve och Lausanne. Sol & bad hoppas vi såklart på under alla veckorna…

Planer för hösten?
Det händer oerhört mycket jobbmässigt under hösten, många processer som ska jobbas igenom och stöttning av chefer i det de behöver hjälp med. Jag är koordinator för ett introduktionsprogram för New Talents som drar igång i slutet av augusti och det tar upp en hel del tid. 

Vad är HR-yrkets största utmaning i höst?
På mitt jobb blir det att sätta strategiska kompetensmål och få verksamheten att jobba efter dem. Lönerevisionen kommer också att uppta en del tid och energi.

Sist, ditt bästa sommartips!
Packa middagen i en korg, åk/gå till en kustremsa/sjöstrand och njut av god mat & dryck och solnedgång. Glöm inte jordgubbarna!

Tack Maria för din tid och trevlig sommar!