Tiden går fort när man har roligt och det är redan fredag igen. Fredag innebär som vanligt Veckans HR!

Vi på HR Sverige tänker  utse Sverige bästa HR-blogg och nu behöver vi er hjälp med nomineringar! Tipsa oss genom att posta på forumet, skicka ett mail eller lämna en kommentar.

I det stora landet i väster drar unconferencen HRevolution igång i Chicago där en rad olika ämnen kommer att avhandlas och diskuteras. Initiativtagare är bland annat Steve Boese & Trish McFarlane och som ”session leader” deltar t.ex Lance Haun. Med på HRevolution är också HR Sverige kände Victorio Milian. Vill du hänga med vad som händer på HRevolution kan du följa #hrevolution på Twitter, deras LinkedIn-grupp eller deras Facebook-fanpage.
Påtal om träffar som avhandlar HR så är två till på gång i USA – SocialMediaPlus och Social Recruiting Summit. Vi får med största sannolikhet anledning att återkomma till alla de här konferenserna efter att dem är hållna.

För er som missat gjorde jag en liten sammanställning tidigare i veckan på de svenska HR-twittrare som finns. Blev du inspirerad och startade ett Twitterkonto? Låt mig veta så lägger jag till dig på listan!

Enligt en undersökning GP/Sifo har gjort är arbetsmiljön den viktigaste frågan för unga. Otippat?

En ny bekantskap är Matz Thomassens blogg Modernt Ledarskap som han startade upp den 3 maj. Mycket bra läsning hittills, läs t.ex Matz första inlägg ”Vad gör en bra ledare?

Mer ledarskap – Thomas Ahrens tycker vi ska sluta med lagomledarskapet.

E24 har intervjuat Carin Wall, rekryterare på Randstad, om hur hur hon ser på framtiden.

En okänd anonym bloggare har skrivit ett lite bittertinlägg om personalare. Månne någon som känner igen sig och tar åt sig?

Talentum HRs blogg har jag och Joakim Åhren diskuterat framtiden och hur den kommer utvecklas. Vad tror du? Och framförallt, vad tror de andra på Talentum? Vore intressant med fler åsikter ifrågan som också delvis diskuteras på HR Sveriges forum om än med lite annan inriktning.

Trillade över det här inlägget häromdagen; HR ger en byråkratisk och uppblåst företagskultur – Exemplet General Motors. bloggen verkar inte uppdateras så ofta men de fem senaste artiklarna är läsvärda.

Mer läsvärt – Fistful of Talent är en favoritblogg och deras bästa inlägg den senaste veckan handlar om var HR ska sitta. Increase Employee Engagement. Give Up Your Office. Deras näst bästa inlägg är om LinkedIns nya Company ”Follow” Feature. Thank You, LinkedIn…

Jag arbetar förövrigt på en stor och gedigen bloggpost om LinkedIn och hur man praktiskt kan använda det i sitt arbete, har ni tankar och frågor om LinkedIn så maila mig gärna så försöker jag svara på dem i blogginlägget. (Blir ev. en serie – det finns mycket att lära!)

Mer nyheter under HR-solen; HR Bartender har en intervju med HR-gurun David UlrichIKEA har anklagats för antifacklighet i USA och HD rapporterar om att bakgrundskontroller på sociala medier blir allt vanligare.

Chef.se har kört igång ”Tema Rekrytering” och inleder med posten ”Rekrytera som Idol

Vi avslutar som vi började med att påminna om Sverige bästa HR-blogg och att vi behöver er hjälp med nomineringar! Tipsa oss gör du då genom att posta på forumet, skicka ett mail eller lämna en kommentar.