Så var april snart slut och för att fira det så kör vi ett Veckans HR!

LinkedIn är ett socialt medium på frammarsch. OpenForum skriver om 6 Common LinkedIn Mistakes Small business makes and what you should do instead. Visserligen en smula inriktat på marknadsföring men ändå aplicerbart på din egen närvaro på LinkedIn.

Mer LinkedIn, Student Branding Blog är ny i min blogroll för veckan och jag hittade dit genom det här inlägget som handlar om hur du får rekommendationer på LinkedIn.

Förövrigt finns det en grupp för HR-yrkesverksamma på LinkedIn sedan en tid tillbaka HR Sweden heter den och den växer stadigt. Fördelen med att vara med i en grupp är att du genom gruppen utökar ditt nätverk och möjligheten att kontakta människor du får fram genom sökningar på LinkedIn.

PC för alla har en bra gudie om Facebook och ”5 faror med Facebook” som de har tittat på. En bra och praktisk guide.

Brand for Talent är inte bara en bok utan också en hemsida och blogg. De skriver om det mesta som rör employer brandig och är välvärd att lägga till i sin blogg-lista. Läsvärt är t.ex det här inlägget som förklarar varför du ska tänka på ditt employer brand även när du inte rekryterar.

Säga vad man vill om olika steg metoder men ibland ligger de lite sanning i dem. Tillexempel den här om hur du på 33 sätt kan få och behålla motivation, kanske behöver du inte följa alla steg men några godbitar finns där säkert som du kan dra nytt av.

För många börjar studietiden börja lida mot sitt slut vilket Alison Green på US News har tagit fasta på och skrivit en artikel om vad nybakade studenter ska tänka på.

HR Capitalist har ett tips till dig som rekryterar. ”Go negative” är det kärnfulla buskapet.

Juseks ordförande i studentsektionen Sophie Olsson har skrivit ett debattinlägg ”Åtta timmar duger inte!” om den ofta knappa undervisningstiden för samhällsvetarstudenter.

Jusek har också svar på vad det blir av Personalvetarstudenter efter sin utbildning.  Mycket intressant läsning!

Till sist vore det lite kul att få feedback på Veckan HR. Är det relevanta och intressanta länkar? Något ni vill läsa mer om eller något ni vill läsa mindre om?