Fredag! Veckans HR kommer lite senare den här veckan eftersom vi på HRS har haft veckan fullspäckad med händelser. I onsdags var jag och Fredrik uppe i Stockholm och deltog i ett fantastiskt intressant TEDxBromma.  Henrik Ahlén har en kort resumé av vad vi gjorde.

Katrineholm är en kommun som ligger långt fram gällande sociala medier. Deras personalchef har t.ex bemött kritik kring uppsägning av en medarbetare via deras blogg. När får vi se företag göra likadant?

Fredrik Wackå skriver om ett blogguppror på intranätet, hur kan du som HR-människa stävja sådant här?

Text100 skriver om Grupperna på LinkedIn – en outnyttjad resurs och tipsar om hur du på bästa sätt utnyttjar grupper på LinkedIn. Det är inte bara grupper på LinkedIn som är en outnyttjad resurs, utan hela LinkedIn har enorm potential!

WSJ skriver om Ten things Human Resource Won´t tell you

Grävardotter har skrivit ”Twitter för företag – en handbok”. Ladda ned den idag!

I dagarna har Careerbook.se lanserats – flip eller flopp? Det återstår att se! Spana in siten idag och delta i debatten om den på HR Sverige.

Ingen video på vår bloggg denna veckan men klicka er in på TEDx-länken ovan!

Trevlig helg.