Mitt i askan och ibland inställda flyg rapporterar Veckans HR precis som vanligt. I veckan har många blivande studenter skickat in sin ansökan till högskolan. Vi har försökt på olika sätt att uppmärksamma Personalvetaryrket och jag vill ta tillfället i akt att tacka alla de som ställt upp på intervjuer. Stort tack!

Intressant men kort artikel om att bemmaningsföretag behövs. Inte helt opartisk dock, avsändaren är förbundsdirektören för Bemanningsföretagen.

Pia Anderberg har lärt sig av sina misstag och delar med sig av ett par på E24.

CFO-World lär dig att hantera konflikter på jobbet. Ett annat alternativ till att hantera konflikter är att snacka med Henrik Ladström eller i alla fall läsa hans utmärkta blogg.

På CS-jobb kan vi läsa att de flesta beslut fattas i blindo.

Kreafon är en Göteborgsbaserad Reklambyrå med stort fokus på sociala medier. Bland annat har man skrivit boken ”Marknadsföring och kommunikation i Sociala Medier” men framförallt har man en läsvärd blogg som bland annat lär oss mingla bättre.

Via HR Sveriges forum kommer nästa tips som är en väldigt bra artikel om LinkedIn. Artikeln hittar du här!

Mer från CS-jobb; ”Sociala medier handlar om att ge

Sist en länk till lite bilder från Personalvetardagen som genomfördes i Göteborg i onsdags. En mycket trevlig dag!

Veckans video är hämtad från TEDxGöteborg som hölls i november ifjol. Talar gör Magnus Larsson om ett projekt för att stoppa ökenutbredningen i Sahara. Vad har det med HR att göra? Inget alls men det är inspirerande, kreativt och spännande. Precis som vi vill att HR-yrket skall vara med andra ord!

Trevlig helg!