I min tidigare karriär som skidlärare var veckan nio starkt förknippad med mycket jobb, lite sömn och en hel by invaderad av folk i från vår huvudstad därför har vecka nio i år avlöpt som en dans på små rosor!

Veckans HR har i sju veckor tipsat om guldkornen på nätet inom HR-området men i det här åttonde Veckans HR tänker jag inte tipsa om en endaste HR-länk. Veckans HR  vecka 9 kommer istället att tipsa om artiklar som ligger utanför HR-yrket. Varför? Därför att jag tror ibland det är bra att lyfta blicken och titta på vad andra gör, alltid lär man sig något.
Ok? Here it goes!

Per Torberger stör sig på Volontaire och fransk ”allmänhet” i ett inlägg om alternativa reklamkampanjer och hur han ser på dem, Per är för det mesta läsvärd och kommer med vettiga kommentarer. Lägge att lägga till honom i RSS-feeden.

De flesta forskare är överens om att skratta är viktigt och är det något jag gör när jag besöker ”Bloggfrossa & Mannen som blev trött” så är det att skratta, kan vara Sveriges roligaste blogg.

Ibland behöver man vila ögonen på något vackert. Jessica Claire är USAs och kanske världens främsta bröllopsfotograf. Titta på hennes bilder så förstår du varför.

Feber.se har en rad flikar på sin hemsida, min favorit är ”Webb” som täcker de senaste webbtrenderna. Bland annat har jag snubblat på den här filmen där i veckan.

Moderskeppet är en sida som behandlar (subtil fotohumor) ämnet Photoshop och deras blogg är fantastiskt bra, det är ifrån den som inspirationen till Veckans HR är hämtad bland annat. Deras absolut bästa serie är den om ”Klassiska fotomanipulationer” som idag dessutom firar ett år! Första inlägget handlar om National Geographics trixande med pyramider.

Vi avslutar med lite retro-reklam och med frågan var det verkligen bättre förr? Trevlig helg!


(Vill du få ditt HR-lystmäte mättat kolla Veckans HR-arkivet)