Fredag! Vid det här laget borde det vara ganska känt vad det innebär förutom AfterWork-öl och fredagsmys.
Du som gissade på ett nytt Veckans HR kan ge dig själv en ordentlig klapp på axeln, det har du förtjänat efter den här veckan om inte annat.

Nåväl, vi kickar igång med länktipsen!

HR Bartender tar fasta på Thomas Edisons fantastiska citat “I have not failed. I’ve just found 10,000 ways that won’t work.” och skriver ett inlägg om att göra saker annorlunda för att få ett annorlunda resultat, Failure is nothing personal. Ständigt aktuellt ämne!

Fast Company hade en länk med  i förra Veckans HR och de lyckas komma med denna vecka med ”Three Reasons Why Segregating Generations in the Workplace is a Bad Idea

www.managementhelp.com finns så mycket länkar till böcker om ledarskap att jag inte ens skrapat på ytan (tror jag!)

Bland mina gamla bokmärken på Delicious sprang jag på Times-artikeln ”What Gen Y really wants”. Ett ämne som blir mer och mer aktuellt för varje dag som går. Men jag antar att vi Generation Y snart är ”old news” och Moklofs:en tar över (Mobile kids with a lot of friends, fantastisk förkortning)

Ett E-boktips. Victorio Milian som i veckan var med i en form av gästbloggsinlägg har sammanställt en e-bok med sin serie blogginlägg HR101. Han har i dem frågat nyckelpersoner inom HR i USA en massa frågor och nu kan du ta del av dem sammanställda och snyggt presenterade i en e-bok!

Chefsbloggen är värt ett besök. Speciellt posterna ”Att bli chef som ung har sina sidor” och ”En chef kan bli mätt på att chefa”.

HR Society har fått en ny studentbloggerska, Mia Axelsson heter hon och hennes blogg hittar du här.

Jack Welch har skrivit ett intressant inlägg på Business Week, ”Layoffs: HR´s moment of truth” om vilken roll de vill att HR ska spela i organisationen och då framförallt när tiderna är sämre och folk måste lämna företagen. Läsvärt!

Strategic HMC har skrivit intressant om HR for innovation @Google. Google som är det företag som studenter brukar ranka högst bland de mest attraktiva arbetsgivarna.

Det blir två videos som egentligen är en den här veckan, David Phillips från Presentationsteknik.com som höll sin föreläsning ”Death by Powerpoint” på Möteskulturdagen. Att den behövs är en grov underdrift!