Ny vecka – nytt veckans HR!

Stor snackis den här veckan – Uppdrag granskning om Bemanningsbranschen. Diskutera det på HR Sverige eller läs Pers inlägg om bemanningsföretag.

Vad har hänt runt om i världen annars?

HR Bartender pratar om ”Making work fun” om att ha kul på jobbet.

HRM Today tar delvis upp samma sak vi tog upp förra veckan HR vs Social Medier. Missat vårt inlägg? Du hittar det här.

Bruce Tulgan är en intressant herre som bor i det stora landet i väster och som sysslar med arbetsplatsundersökningar och managementkurser. Hans ”videoletter” är väl värt att prenumerera på för även om resultaten kommer från amerikanska arbetsplatser känns många av ämnena igen. Han senaste videologg går under namnet ”Focus on the basics of managing people”.

Keylly Mitton har bloggen http://thryving.com och har skrivit ett inlägg om hur Gen Y kan påverka HR-arbetet, 8 ways Gen Y can impact HR.

Ett lite äldre inlägg jag fått tips om via Twitter; The Old Solutions Have Become the New Problems av professor Shoshana Zuboff som tidigare har undervisat på Harvard Business School.

Vi slänger väl in ett boktips så här inför helgen med? Nextopia – livet, lyckan och pengarna av Michael Dahlén handlar om samhället vi lever i och hur det är uppbyggt på förväntningar. Väl värda de där 41 kronorna!

Och visst var det bättre förr? Kolla bara de här  50 snygga retro reklamannonserna!

Nytt i RSS-läsaren i veckan:

HR Bartender

Korta Jobb

Twitter:

@hr4change

@HRJournal

@kelly_mitton

Här vill jag göra en efterlysning – finns det några svenska HR-twittrare värda att följa?

Trevlig helg och kom ihåg att vi alltid söker tips och gästbloggare till HR Sverige bloggen, ta bara kontakt med oss!