hrnyheter.se hittar du där poddar finns och varannan vecka så kommer det ett nytt avsnitt. Men här skulle jag gärna ha lite feedback! Tycker du som lyssnar att varannan vecka är en bra kadens? Ska podden komma mer ofta eller mer sällan? Skulle det vara bättre om vi var två som smågnabbades? Vem skulle i så fall den andra personen vara? Alla tips om hur podden skulle kunna bli bättre tas tacksamt emot!

Podden är möjlig tackvare bolaget jag jobbar på, The Talent Company. Och vilka är då det? Om vi får säga det själv ett glatt gäng som jobbar med people-frågor på alltifrån stora globala bolag till mindre start-ups. Vi hjälper till med alla frågor som rör människor på en arbetsplats och vill du veta mer om oss så är det bara att höra av sig – vi bjussar gärna på en fika och berättar mer om vilka vi är.

Jag börjar prata om HR-systemet AlexisHR som är ett HR-system för små- och medelstora bolag. Vill du veta mer om det systemet så hör av dig till mig eller klicka här. 

Sedan snackas det om att vi kanske borde komma att kallas chief change officers istället för HR/People eller vad vi nu vill kallas. Det kan du läsa mer om här.

Googles HR-chef slutar efter 3,5 år på sin post. Resonemanget hör du i podden men länken till VOX artikel den är bara ett klick bort här.

Lisa Vik och Per Brolins samtal om hur det är att inte ha några chefer i en organisation, det finns att lyssna på där poddar finns men för enkelhetensskull också som en länk här såklart.

Och Astrid Svederus grymma sammanställning över metaanalyser måste, ja måste, du klicka dig in på här.

Jag finns här och jobbar som sagt med people management på The Talent Company