Maria Brithon Brinck, 44, är ny personaldirektör för ABB Sverige från den 1 november 2015.

Hon ingår i den svenska ledningen och rapporterar till Johan Söderström, vd för ABB Sverige. Hon efterträder Åsa Jackson som valt att gå vidare till en roll som HR-chef för Munksjö- koncernen.

”Vi välkomnar Maria Brithon Brinck som ny personaldirektör för den svenska verksamheten”, säger Johan Söderström, vd för ABB Sverige. ”Maria kommer att ha en mycket viktig roll för att fortsätta att utveckla ABB till en ännu mer attraktiv arbetsgivare där mångfald är oerhört angeläget för fortsatta resultat framåt. Med sin breda erfarenhet och kompetens kommer Maria tillsammans med alla kollegor inom ABB Sverige att driva kompetensfrågan för morgondagens ABB.”

mariaabb

”Jag ser verkligen fram emot att vara med och utveckla verksamheten och människorna”, säger Maria Brithon Brinck. ”Vi vill ytterligare stärka vårt ledarskap med fokus på hållbarhet där hälsa och säkerhet alltid är högst på agendan. Vi vill också fortsätta att lyfta alla duktiga medarbetare och samtidigt attrahera rätt kompetens som ska bygga morgondagens ABB.”

Maria Brithon Brinck är beteendevetare och har haft en rad olika roller inom HR på både ABB, Seco Tools och Adecco. Hon har bland annat varit personalansvarig för Robotics i Sverige och kommer senast från en roll som HR Business Partner på ABB:s division Discrete Automation and Motion i Sverige.