Vi fortsätter att sätta Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Annelie Berntsson!


BERÄTTA LITE MER OM DIG! 

annelieJag heter Annelie Berntsson, är 30 år och bor i centrala Malmö tillsammans med min sambo och min hund. Jag gillar att träna, resa och inspireras av mat i alla dess former.

Jag arbetar med HR därför att jag älskar att arbeta med människors och företags potential.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

Personal- och arbetslivsprogrammet i Kristianstad.

VAD GÖR DEN ORGANISATION DU ARBETAR PÅ?

Jag arbetar på kultur- och fritidsförvaltningen i Lunds kommun. Vi ser till att medborgarna har möjlighet till en aktiv fritid genom våra verksamheter kultur, bibliotek, fritid och idrott.

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag är ensam HR-konsult på min förvaltning men har många kollegor i kommunen. Min roll som HR-konsult är att dagligen stötta ett 20-tal chefer i personalfrågor så som t.ex. arbetsrätt, rekrytering, rehabilitering osv. Jag arbetar såväl strategiskt som operativt. Vilket innebär att jag t.ex. sitter med i kommunövergripande utvecklings projekt eller medverkar vid rekryteringen av en ny chef.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

Ingen dag är den andra lik, så en typisk dag finns inte. Det är det jag gillar med mitt arbete, jag arbetar brett med hela HR området. En arbetsdag kan t.ex. innehålla ett rehabiliteringsmöte, rådgivning till ett par chefer i personalärenden, planering av något nytt förebyggande projekt, utdrag och personalstatistik så som t.ex. sjukfrånvaro, samt förmodligen en del möten och mail.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Jag läste PA programmet i Kristianstad och arbetade därefter 4 år som konsultchef och affärsområdeschef inom bemannings- och rekryteringsbranschen. En bra erfarenhet eftersom man ser många arbetsplatser och möter många människor. Därefter arbetade jag på designstudion ustwo i Malmö där jag etablerade svensk HR i ett brittiskt företag. Där fick jag möjlighet att bland annat skapa processer och rutiner, införa friskvårdsbidrag och flextid, skapa systematiskt arbetsmiljöarbete, arbeta med employer branding och företagskultur. Jag har alltid engagerat mig parallellt med t.ex. styrelseuppdrag eller studier, samt bloggande bland annat här på hrsverige. Det som tagit mig vidare är mitt driv och min vilja att alltid lära mig nya saker, jag ser möjligheter hellre än problem och jag ger aldrig någonsin upp.

Tack Annelie!