Vi fortsätter att sätta Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Rebecka Johansson!


2ed6340BERÄTTA LITE MER OM DIG! 

24 år och bosatt i Västerås. Tycker det är fantastiskt med människors olikheter och älskar hälsa och träning av alla dess slag. En dag i veckan leder jag Cirkelfyspass på Friskis och just nu läser jag en kvällskurs i kvalitetsteknik och kvalitetsutveckling på distans.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

Kandidat i socialpsykologi med fördjupning i företagsekonomi

VAD GÖR DET FÖRETAG DU ARBETAR PÅ?

Jag jobbar på ABB som är ett företag som är ledande inom elkraft- och automationsteknik. ABB finns i cirka 100 länder och har omkring 145 000 anställda. På HR Centret i Västerås levererar vi tjänster inom personalområdet till alla affärsenheterna i ABB Sverige.

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag jobbar som HR rådgivare på HR Direct. Vi tar emot alla möjliga typer av ärenden som kommer från chefer, medarbetare och assistenter runt om i landet. Min roll kräver en bred kunskap inom området, det är ett otroligt varierat jobb där problemlösningsförmågan verkligen ställs på prov varje dag.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

Varje dag får vi i snitt in 150-200 ärenden via telefon och mail som vi tar emot och registrerar. Vanliga frågor vi får in gäller bland annat personalsystemet, löner, reseräkningar, jobbansökningar, utbildning och förmåner. Det är väldigt viktigt att kunna bemöta människor i olika situationer – att vara lyhörd och att samtidigt ha integritet. Det gäller att kunna prioritera mellan olika ärenden och att på ett effektivt och vänligt sätt besvara frågor och att se till att rätt svar når rätt person i rätt tid.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Jag har sedan jag var 15 år jobbat med service och kundupplevelser av olika slag. Jag har alltid älskat att ha kontakt med mycket människor och att bygga långsiktiga relationer. När jag sedan fick upp ögonen för ledarskapets betydelse för organisationens utveckling och välmående blev valet att läsa till personalvetare enkelt. Under mina år på universitetet har jag samtidigt som jag pluggat försökt skaffa mig så mycket erfarenhet som möjligt från arbetslivet genom att jobba med allt från ekonomi och administration till HR, rekrytering och event, detta genom att arbeta extra, praktisera och engagera mig i skolans föreningar. Sommarvikariatet på HR Direct fick jag genom att skicka in en spontanansökan på ABB:s hemsida i kombination med några mail och telefonsamtal.

Tack Rebecka!