Vi fortsätter att sätta  Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Kristin Evertsson!

DSC02781BERÄTTA LITE MER OM DIG! 

Småstadstjejen som hamnade i Solna men som vägrar låta ränderna gå ur. Lever med min sambo, som också är en hejare på HR och rekrytering (perfekt bollplank med andra ord). Längtar alltid efter torsdagar för då rider jag lektion och får hänga med fina hästar. Åker gärna hem till Lidköping och träffar familj och vänner. Drömmer om ett hus på landet med hönor och kanske en eller två grisar.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

Personal och Arbetslivsprogrammet på Örebro Universitet

VAD GÖR DET FÖRETAG DU ARBETAR PÅ?

Netigate skapar värde för sina kunder genom ett molnbaserat undersökningsverktyg. När du vill höra hur dina medarbetare trivs, hur nöjda dina kunder är eller vad publiken tyckte om ett event, då finns vi. Du skapar själv dina undersökningar genom ett väldigt användarvänligt verktyg. Netigates främsta styrka är analysverktyget som finns. Du kan på ett enkelt sätt få fram värdet med undersökningen, det absolut viktigaste med din undersökning.

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag har titeln Internal Recruiter. Det innebär att jag ser till att vi får nya kollegor, kort sagt. Jag håller i rekryteringsprocesserna, från start till slut, samt är ett stöd till våra chefer under tiden. Dessutom är jag inblandad i hur vi tar emot våra nyanställda, onboardingprocessen, och ser till att våra nya kollegor får absolut bästa tänkbara start hos oss.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

Normalt varvas en dag med intervjuer, interna möten samt genomgång av aktuella processer. Det som är så roligt med mitt jobb är att jag hela tiden får jobba med nya roller och träffa kandidater med väldigt olika bakgrund. Det är nog variationen som gör att jag trivs så bra med det jag gör.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Som 23-åring flyttade jag till Örebro och började plugga. När jag började på PA-programmet såg jag en annons att Academic Work sökte en konsultchefsassistent. Så parallellt med mina studier jobbade jag där och sen blev jag kvar. Först som konsultchef och sedan även som rekryteringskonsult. På Academic Work var jag i nästan fem år innan jag hamnade på Netigate, där jag är nu. Från allra första början är jag utbildad ridlärare, så att jag hamnade där jag är idag trodde jag aldrig. Men vad bra det är att man inte vet vad som ska hända, för jag kan inte tänka mig något bättre jobb än det jag har idag.