I samarbete med Social Recruitment Monitor kommer vi  under våren varje tisdag presentera de tio bästa karriärsidorna på Facebook.

Varför? För att vi vill belysa att det går att göra mycket med hur man arbetar med Facebook som ett verktyg för att attrahera och rekrytera personal.
Men vad krävs då för att komma med på listan? Först och främst att ditt företag har en dedikerad karriärsida, specifik för Sverige på Facebook. Din sida måste skötas av rekryterare och ha som syfte att rekrytera och/eller bygga ert employer brand. Vill du lägga till så att din sida kan inkluderas i listan, klicka här.

När du väl är med rankas din sida utifrån ett tre kriterier som spelar in för helhetsbedömningen. Antalet fans och tillväxten av fans står för 15% av hur din sida rankas. Aktiviteten dvs hur många inlägg du gör står för 30% och sist men absolut inte minst så står engagemanget på din sida för 55% av hur din sida rankas. Tillsammans utgör detta grunden för hur högt upp din sida kommer i rankingen och sidan bedöms veckovis på dessa grunder (sön-sön är mätperioden.)
Du kan läsa mer i detalj kring kriterierna här.

Så vilka är då de tio bästa karriärsidorna på Facebook vecka 6?

  1. Fastighetsförmedlingen
  2. IBM
  3. Atea
  4. Lindahl
  5. Centrum för Rättvisa
  6. Connecta
  7. Acando
  8. Hamilton
  9. Siemens
  10. Cowi AB

Tack till Social Recruitment Monitor som du såklart ska följa på Facebook om du vill få tips på hur din sida ska komma högre!
(Disclaimer Försvarsmakten är exkluderar då vi anser den vara mer generell är inriktad på specifikt rekrytering.)

Bild CC-BY flickr/smemon