Så skaffar du företagssida på LinkedIn.

Senaste månaden har jag fått frågan vid ett par tillfällen om hur man gör för att skapa en företagssida på LinkedIn. Tydligen är min guide från 2010 inte helt uppdaterad… Så här kommer en uppdaterad guide om hur du gör.

Du behöver två saker innan du börjar. Ett LinkedIn-konto och tillgång till en mailadress som representerar företaget du tänker registrera. Du registrerar alltså företaget från ditt personliga konto och inget annat.

 

foretag1

Börja med att klicka på Intressen och välj Företag. Du kommer (förhoppningsvis) till gränssnittet ovan. Klicka på Lägg till ett företag vilket tar dig till sidan nedan där du helt enkelt får fylla i vad ditt företag heter och din mailadress.

Skärmavbild 2013-12-12 kl. 18.02.59

När du gjort det är det dags att titta till inkorgen på den mailadress du angett. Jag förutsätter här att du vet hur du kollar din mail. Det är en lång och komplicerad länk du ska klicka på men ingen fara. När du gör det kommer du till själva företagssidan och det är nu det roliga börjar! Även här tror jag att du är fullt kapabel och fylla i de fält som behövs. Om inte – kommentera inlägget här så ska jag försöka hjälpa till så gott jag kan!

ftgsida

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

2 Responses to “Så skaffar du företagssida på LinkedIn.”

 1. Tomas Wiberg skriver:

  Hej Johannes,
  Tyvärr är din beskrivning ovan inte helt utförligt, speciellt inte om du börjar från ”scratch”, d.v.s. är helt ny på LinkedIn och vill starta en företagssida genom din personliga LinkedIn-profil.
  Du måste ha minst tio kontakter samt ett foto av dig själv på din egna profil, annars fastnar du direkt vid ”Lägg till företag”-fliken.
  Undertecknad fick uppdraget att starta en ”opersonlig” profil och därefter ett ”företag” av en myndighet i Stockholmsområdet.
  Det tog en hel del huvudbry samt en mailkonversation med LinkedIn´s helpdesk innan företagssidan var uppe.

  Denna information är tydligen inte helt enkel att finna i LinkedIn´s kilometerlånga användaravtal.

  Just say´n!

  Tomas
  Work Sweden

 2. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Hej Tomas!

  Guiden är ett mer än ett år och mycket hinner ändras på ett år, jag arbetar med en uppdaterad variant likt den här varianten är en uppdaterad variant på min ursprungliga guide från 2010.
  2010 fanns inte kravet kring profilen, det har tillkommit senare men jag förutsätter att man har en riktig profil och inte en fejkad ”opersonlig” dito för att managera sin företagssida.

  / Johannes

Lämna ett svar

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser