Senaste månaden har jag fått frågan vid ett par tillfällen om hur man gör för att skapa en företagssida på LinkedIn. Tydligen är min guide från 2010 inte helt uppdaterad… Så här kommer en uppdaterad guide om hur du gör.

Du behöver två saker innan du börjar. Ett LinkedIn-konto och tillgång till en mailadress som representerar företaget du tänker registrera. Du registrerar alltså företaget från ditt personliga konto och inget annat.

 

foretag1

Börja med att klicka på Intressen och välj Företag. Du kommer (förhoppningsvis) till gränssnittet ovan. Klicka på Lägg till ett företag vilket tar dig till sidan nedan där du helt enkelt får fylla i vad ditt företag heter och din mailadress.

Skärmavbild 2013-12-12 kl. 18.02.59

När du gjort det är det dags att titta till inkorgen på den mailadress du angett. Jag förutsätter här att du vet hur du kollar din mail. Det är en lång och komplicerad länk du ska klicka på men ingen fara. När du gör det kommer du till själva företagssidan och det är nu det roliga börjar! Även här tror jag att du är fullt kapabel och fylla i de fält som behövs. Om inte – kommentera inlägget här så ska jag försöka hjälpa till så gott jag kan!

ftgsida