Reklamfilm för HR avdelningen

Hej på er därute i HR svängen. Ett nytt år och nya möjligheter. Efter att ha jobbat med personalfrågor i 15 år (och märk väl jag har gjort så inom samma koncern hela tiden) är jag förundrad över hur olika varje år sett ut och hur många olika uppgifter som kommit i min väg.  Det finns inte så värst många lösningar som går att återanvända i sin helhet utan i nästan allt jag gör gäller det att finjustera, anpassa och förändra något så det blir användbart. Detta är en fantastisk möjlighet att hela tiden få känna sig kreativ och utmanad i det jag gör.

En av de återkommande momenten vi ändå har är att jag och min kollega tagit för vana att i början av varje år göra en ”HR – reklamfilm”. Detta i syfte att summera ihop året som gått  för oss själva ( vi sitter ofta där och blir imponerade av oss själva och tänker o herregud vad vi har hunnit med och vad mycket bra vi gjort!!)  och dessutom kan vi med hjälp av detta presentera för våra chefer och medarbetare vilket värde/arbete vi bidragit med. Jag vill på en gång bara göra klart att det så klart inte är en ”reklamfilm” utan en vanligt sketen powerpoint men den är fylld med massa roliga beskrivande bilder, siffror och omskrivningar om vad vi gjort inom ramen för alla våra ansvarsområden och olika HR-projekt.  Hur som helst det är iallfall en fantastisk möjlighet att få reflektera och och summera för oss själva vad som hänt och sen också få lite extra uppskattning från ”slutkunderna” i organisationen som får svart på vitt över vad vi jobbat med.

I år har vi ännu inte hunnit med att slutföra vår reklamfilm då 2013 fullkommligt tryckt gasen i botten och rivstarat för oss så vi har fullt upp men vi har gett oss den på att det ska vara klara med uppgiften innan januaris utgång. Kan dela med mig lite av innehållet från den nästa gång tänkte jag…

Då är min allra första bloggpost till ända…känner att jag är ovan att hantera det här formatet så finjustering och anpassning till detta nya kommer säkert behövas från min sida…men jag hoppas på att jag i slutändan kan bidra med en och annan inspirationskick då och då.

Avslutar med ett av mina favoritcitat…och som jag tror de flesta av oss kan förhålla oss till oavsett vad vi gör: ”Konsten att göra affärer är att vara välkommen tillbaka”

/Gabriella

 

Gabriella Ekström

- Inget blir någonsin bättre för att det är krångligt. Jag är en hårt men glatt arbetande HR-manager som lever efter devisen att enkelhet är den optimala förfiningen. I mitt eget liv och yrke samlar jag på och möter mängder av spännande mänskliga frågor från stort till smått. En sak jag är säker på, inget är lika spännande som människan och inget kan längre chocka mig.

5 Responses to “Reklamfilm för HR avdelningen”

 1. Emma Ehnevid Emma Iggstrom skriver:

  Så otroligt bra grej Gabriella! Verkligen kul att få en sammanfattning från året som gått, och säkerligen kul att se tillbaks på åren som gått.

 2. Suzanne Skoglöf skriver:

  Ett så utmärkt, och enkelt, sätt att visa på vad HR-avdelningen har levererat 🙂 Inte minst för chefer och medarbetare eftersom många, enligt min erfarenhet, undrar vad HR egentligen ”sysslar” med och vad vi tillför! 

 3. Gabriella Ekstrom skriver:

  Tack för den kommentaren…det är ett jättekul jobb och uppskattat av många att visa vad vi gör. Kan bara uppmuntra alla på HR avdelningarna där ute att testa!

 4. Åsa Lovén skriver:

  Effektfullt och ett klokt sätt att visualisera! Ser gärna ”filmen” :)!

 5. Gabriella Ekstrom skriver:

  Det kan kanske ordnas, det är som sagt inte så fancy..men innehållet är ju det viktiga. Hollywoodproduktioner funkar inte på min budget 🙂

Lämna ett svar

Netigate Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!