Ok. Vi gör ett nytt försök. Veckans HR var ett stående inslag under en tid här på bloggen men sedan Google Reader gjordes om och blev mer osocialt så har det varit lite klurigare att dela vad som har hänt runt om på alla våra HR-bloggar. För er som inte varit med tidigare på Veckans HR är konceptet att varje vecka samla de bästa blogginläggen/nyheterna som rör HR. Nu kommer ambitionen vara att släppa ett Veckans HR varannan vecka till att börja med. Alla är med på konceptet? Då kör vi.

 

Stressade chefer nästan alltid igång – GP skriver om hur verkligheten ser ut för chefer i kommunalverksamhet. Om det nu saknas vilja bland oss 80-talister att bli chefer känns det inte som om det här stärker viljan. Samtidigt måste något göra för att underlätta chefernas vardag, den saken står klar.

Staying motivated when you hate your job – Resume Bear är en gammal favorit. Bra inlägg av Jim här kring hur du kan bli mer motiverad på ditt jobb. Jag tror många skulle behöva läsa den här.

No More Smelly Candidates – FoT kör Webinar och det är helt ok tidsmässigt för oss svenskar den här gången. 19.00 – 20.00 den 23/5. Boka in!

Intelligence Is Overrated: What You Really Need To Succeed – Är IQ det enda som räknas? Vilka andra komponenter behövs? Forbes reder ut.

Timesheet and five o’clocks beer – Vet exakt vad mitt nästa förbättringsförslag på jobbet är.

Lägg en extra minut på CV:t – ”Men visst ska en duktig rekryterare också kunna se något mer än matchande nyckelord och enbart hårda fakta som utbildning och tidigare arbetsgivare?” Självklart! Bra reflektioner av Yvonne. Tror förresten att ögonrörelsestudier kommer bli nästa stora mätmetod.

How to find jobs in HR – fast. – Många studenter från landets alla personalvetarprogram letar jobb. Kanske kan det finnas ett par nyttiga tips här?