Vad LinkedIn är vet nog de flesta vid det här laget. Nu har man släppt en app till iPad och den är efterlängtad, i alla fall från mitt håll. Att sitta med den lilla iPhone-appen på paddan har kännts sådär. Jag tycker appen är snygg!


Du möts av tre val när du startar appen. ”All Updates” är väldigt mycket som det låter som. Uppdateringar från olika håll, främst från LinkedIn Today verkar det som. Men på vänster sidan kan du också synka din kalender med din LinkedIn och på så sätt få tillgång till LinkedIn-profilerna på dem du ska möta. Snyggt men är det användbart? Du ser också vem som tittat på din profil och vilka som nyligen bytt jobb. Till sist är det en liten ruta där du ser vad dina kollegor har för sig, om de har för sig något på LinkedIn vill säga.

 

Den andra knappen ”You” är också (förvånande nog) precis som den låter. Den låter dig se din profil, vem som tittat på din profil, personer du kanske känner och vilka dina kontakter är. Dessutom får du en rätt snygg översikt på vad du delat med dig av på din LinkedIn-profil. Vågar vi hoppas på att det snart kommer push när någon kommenterar en status hos dig också? Sveper man åt höger får man fram sitt CV. Inga konstigheter.

Sista knappen är Inbox. Även den precis som den låter. Låter dig se din inbox. Liknande gränssnitt som på mailen.

Appen är såklart gratis så det är bara att tanka ner den.

PS. Har bloggat om den utmärkta CardMunch-appen från LinkedIn här tidigare. Ladda ner den, en grym app.