Detta inlägg är inte speciellt HR-relaterat. Det handlar istället om innovation och att driva förändring. Inatt gick Steve Jobs bort. Jag nyttjar inte de produkter han skapat och jag känner honom inte personligen. Däremot tillhör han spetsen av de innovatörer som har påverkat mig allra mest. Hans framgång har inspirerat mig och hans misslyckanden, som han delat med sig, har lärt mig ännu mer. Mina tankar och idéer runt HR har ibland stött på patrull och jag har då blivit påmind om varför de små misstagen/felstegen/motgångarna egentligen inte betyder så mycket  i ett större perspektiv till exempel genom Jobs tal vid Stanford. Jag har vänt mig till det flera gånger i månaden de senaste åren. Kan varmt rekommendera det – för mig är det värdefullt.

Remembering that I’ll be dead soon is the most important tool I’ve ever encountered to help me make the big choices in life. Because almost everything — all external expectations, all pride, all fear of embarrassment or failure – these things just fall away in the face of death, leaving only what is truly important. Remembering that you are going to die is the best way I know to avoid the trap of thinking you have something to lose. You are already naked. There is no reason not to follow your heart