Veckans HR – vecka 19

Johannes Sundlo

Arbetar som HR Business Partner. Ansvarig för bloggen här på HR Sverige.

11 Responses to “Veckans HR – vecka 19”

 1. forsandree skriver:

  Jag tycker att intranät är en fråga för högsta ledningen, i bemärkelsen att den borde vara styrgrupp för projekt om att införa intranät. Sen är det ett flertal avdelningar/funktioner inom företaget som måste medverka, inklusive hr/personal, information/marknad och it. 

 2. Doktor Spinn skriver:

   Intressant om psykologiska tester. En sådan genomgångsbloggpost kanske ni kan skriva? Det hade varit intressant läsning!

 3. […] Veckans HR – vecka 19- Jag tycker att intranät är en fråga för högsta ledningen, i bemärkelsen att den borde vara styrgrupp för projekt om att införa intranät. Sen är det ett flertal avdelningar/funktioner inom företaget som måste medverka, inklusive hr/personal, information/marknad och it. […]

 4. Intressant om det sociala intranätet. Bra forum för företaget att ta vara på idéer dessutom!

 5.  Om psykologiska tester. De kan funka men kom ihåg Katarina Graffmans visa ord: Människor säger inte vad de tänker, vet inte vad de känner och gör inte som de säger. 

 6. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Tänker du en genomgång vilka olika tester som finns på marknaden och hur de fungerar? I så fall sätter jag igång på en gång!

 7. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Yes! Och i högsta ledningen vill ju jag, föga överraskande kanske, att HR ingår. Min uppfattning är många gånger att HR ibland tänker att intranätet är ”något för marknad/IT” när det i själva verket är en del som de definitivt borde ha intresse av att vara inblandade i. Men precis som du säger, givetvis är det fler som ska vara inblandade! 

 8. Johannes Sundlo Johannes Sundlo skriver:

  Var Graffmans ord kopplade till tester eller bara rent generellt? =) 

 9. forsandree skriver:

   Min erfarenhet är nog mest att att det bollas mellan massa parter. Det är dyra, prestigefyllda projekt med hög riskfaktor så i organisationer med mycket kontroll där felinvesteringar straffar sig finns en tendens att det bollas runt. Och då kan man ju i alla fall vara säker på att det misslyckas. 

 10. Doktor Spinn skriver:

  Exakt. Det där vet man ju inte så mycket om, men det är ett spännande område. Vad kan man förvänta sig av sådana tester, hur pålitliga är de? Och vilka typer av tester finns det? Har till exempel hört att en del tyska storföretag analyserar ens handstil (kan vara en skröna) men det är hursomhelst mycket intressant.

  Jag har själv gjort Briggs-Myers (tror jag det heter) och en annan där man delas in i Motivator-Relator-Processor-Producer. Jag blev Utrycksfull Processor, vad nu det betyder? 🙂 

 11. Fredrik Johnsson skriver:

   Grafologi (gällande handstilen) ska enligt arbetspsykologisk forskning inte ha någon som helst korrelation (eller 0.01!) med framtida arbetsprestation. Jag hoppas därför att det är en skräna gällande det tyska företaget – för annars vill jag rubricera dem som ”storskojare” 🙂

Kommentera

Netigate

Missa inga lediga jobb inom HR & Personal!

Great Place to Work - Sveriges bästa arbetsplatser