Förra veckan blev det inget Veckans HR och anledningen är att jag numer anslutit mig till Fredrik och Michelle på Social Honesty. Således har det varit en del att stå i. Social Honesty ska du hålla koll på om du är intresserad av LinkedIn, det är lite vår nisch nämligen.

Nu – lite länkar!

Studier vid Göteborgs Universitet ska inledas om hur chefer och chefskap påverkas av mediadrevet. Intressant!

Eva Wing, personalchef vid Katrineholms Kommun undrar när framtiden kommer? Och frågan är relevant. Jag hoppas fler gör som Eva Wing, omfamnar framtiden och startar ett Twitterkonto. (Eva Wing har förövrigt lagt beslag på Twitternamnet @Personalchefen)

En fransk studie hävdar att Generation Y inte existerar. Jag undrar vad Anders Parment tycker om den studien? 400 personer sägs vara urvalet vilket jag tycker känns lite klent. Vi finns är min uppfattning.

Mashable håller med mig om att vi finns och rapporterar att 81% av oss använder Facebook dagligen. Dagligen.

Yttrandefrihet vs. lojalitet krockar online är en kort sammanfattning av ett seminarium som Victoria Ahlen ställt samman. Och jodå, visst nämns HR-avdelningen i bloggposten.

Job boards vs. Linkedin is like Kindle vs. iPad självklart gillar jag jämförelsen lite extra eftersom jag precis lagt vantarna på en iPad.

Det här inlägget hoppas jag att alla som någon gång tänker anordna en konferens där jag ska närvara läser. Så här ska det göras. Och skippa långa PowerPoints. Ingen kommer ändå lyssna om du lägger på textmassan i storlek 14.

Your first hire, your first fire and HR Power. Jag har inte jobbat länge med HR jättelänge men visst kommer jag ihåg vem jag först intervjuade och anställde.

Talentum HR rapporterar från Business Cloud Summit som verkar säga det som jag propagerat för i den här bloggen från dag ett. Att HR ska börja använda sig av tillgängliga tekniker och kanaler samt se fördelarna med dessa.

Vem är HR tillför undrar hrbloggen.se

Cecilia ställer ekonomer mot personalvetare vilket jag tror hon inte är direkt ensam om att göra. Och frågan är relevant. Har någon ett bra svar på den? Tradition? Koll på pengar?

How to find candidates on Twitter. Bra tips för dig som inte redan visste hur du enklast söker fram folk via bios på Twitter. Enda gången Bing får chansen att slå Google på fingrarna.

Den schweiziska banken UBS har tagit fram en i mina ögon helt absurd klädpolicy. Rekryteringsbloggen kommenterar bra och det är bara att instämma. Vem mer än bankmannen själv bryr sig om bankmanens kalsonger är av god kvalitet eller inte?

Något amerikansk vinkling men visst känner vi igen några ord?

Facebook vs. LinkedIn – Facebook närmar sig att bli en jobbportal i och med uppdateringen av Facebookprofilen men saknar fortfarande en vettig sökfunktion för att sålla bland kandidater. Dessutom tror jag fortfarande många ser Facebook som en site för att hänga ”privat” men å andra sidan med fler företag på Facebook och med gränserna arbetsliv och privat liv suddas ut så.

Rekrytering slutar inte med anställning.

Gratis och läsvärd HR-litteratur tipsar hrbloggen.se om och det är ju alltid trevligt! In och läs.

Vill du bli träffad av en kotte, gå ut i skogen.

Det var allt för idag. Nu hoppas jag ni har en riktigt skön julvecka!