En sommarvecka till ända och nästa vecka så är det faktiskt redan augusti och jag misstänker att v.30 för många är den sista semesterveckan. Vad passar då bättre än att läsa lite bloggar, artiklar och inlägg från Veckans HR? Nä just det – ingenting!

Joakim Jardenberg skriver (och länkar till) det som blossat upp kring Student Consulting. Jag håller med honom men frågan är hur lång tid det kommer ta, googlar verkligen alla sin blivande arbetsgivare?

Chef.se menar på att Personalchef är ett drömjobb. Personalvetare borde väl vara den ultimata utbildningen för att bli just det? Grattis till er som kommit in på utbildningar till det med andra ord.

En gammal artikel från kollega.se som handlar om personalvetare. Hörde jag röster höjas för praktik i utbildningen?

CIO skriver om Lean i ledningen. Är Lean verkligen bra i alla lägen? Ta del av diskussionen på HR Sverige eller ännu hellre, säg din mening.

Kan organisationer lära sig något av ett barnhem? FOT tycker det och jag kan bara hålla med. Mycket intressant och insiktsfullt inlägg.

Gratis är gott och på Upstart HR ger man bort en gratis karriärbok.

Påtal om böcker tipsar Steve Boese om ReWork och jag gör detsamma. Bra och läsvärt från entreprenörer som gått sin egen väg.

HR Ringleader frågar var kundtjänst och HR är påväg. Vet du?

Veteranpoolen är tufft företag, GP skriver om det. Kommer vi få se en utveckling av fler sådana här företag i framtiden?

Johan Lange tipsar bra om hur du hanterar referenser.

I Landskrona har man kartlagt löneskillnader mellan män och kvinnor. DO är mycket nöjd berättar HD.

Från vänsterflanken skriver Kaj Raving om ”Inhyrningseländet” och från högerflanken skriver Helen Törnqvist om att hon ”…lurar LAS och klamrar sig fast”.

HR Ringleader om avslutandet av medarbetare.

Vattenfall berättar om sin målmedvetna satsning på god arbetsmiljö.