Givetvis fortsätter vi vår bevakning av vad våra medlemmar hittar på i sommar. Först ut denna vecka är Susanne Eriksson.

Vem är du?
Stockholmare sedan födseln med bas på Södermalm sedan många år tillbaka. Jag är beteendevetare i grunden och har arbetat inom personal/HR i cirka 20 år. Jag har verkligen gjort HR-resan från personalman en gång i tiden till HR manager i min senaste roll. Nu arbetar jag som konsult inom Wise Consulting och kan använda min kompetens och framför allt min breda erfarenhet inom de flesta HR-områdena.

Vad gör du i sommar?
Förutom att jag jobbar en del så blir det fyra veckors semester som inleds med bilresa ner till mitt andra favoritland Kroatien. Sista veckan tillbringas i mitt första favoritland Sverige – och Stockholm. En hel del sol och bad kommer det garanterat att bli – njuta och lata mig.

Planer för hösten?
Jag arbetar ju i ett tillväxtföretag och i den typen av företag händer det mycket spännande saker hela tiden. Vi har under våren lanserat ”Affärsdriven strategisk HR” där vi tillsammans med VD och/eller HR utvecklar en strategisk HR-plan som utgår från företagets affärsplan. Otroligt intressant och kul arbete att genomföra och se att det fungerar – och det kommer jag att fortsätta med i höst.

Vad är HR-yrkets största utmaning i höst?
För mig, som har några HR-år på nacken, är det samma utmaning i höst som det varit sedan några år tillbaka. Vi inom HR måste bli ännu bättre på att koppla HRs aktiviteter till affären, ta större plats i ledningsgruppen och arbeta proaktivt. Det är bara vi själva som kan göra det!

Sist, ditt bästa sommartips?
Jag har alltid tyckt att våra 3-4 sommarmånader försvinner så fort. Det har gjort att jag senaste åren försöker tänka på att njuta och ta vara på varje härlig sommardag. Inte tänka så mycket framåt, utan vara här och nu! Jag försöker också undvika så många måsten som möjligt. Fortsatt trevlig sommar!