Då var det söndag igen och söndagar betyder ju numer Veckans HR. I veckan som har gått har vi korat vinnaren av Sveriges bästa HR-blogg och dessutom tagit beslutet om att göra detta till en årligt återkommande tävling. Vad har mer hänt i veckan? I Göteborg har vi haft examenscermoni för de treor och fyror som tagit ut sin kandidat- och magisterexamen. Jag gissar att så har skett på många andra ställen runt om i Sverige, stort grattis till alla er nybakade Personalvetare och som en av talarna påpekade i sitt tal till de nyexaminerade ”vårda era nätverk” och var gör man det enklast? HR Sverige såklart.
Nåväl, över till lite länkar!

Human Capital League och Krista Francis reflekterar över varför så få inom HR använder sociala medier och tar upp problemet med att vara inne på Facebook under arbetstid.

Gisela tipsade på forumet tidigare i veckan om en hemsk men bra artikelserie i DN. Börja med att läsa alla publicerade delar, det är långa texter men väldigt bra sådana.

Del 1
Del 2
Del 3

Efter att du läst artiklarna, ge din syn på saken i forumet. Även hrbloggen.se ger sin syn på saken.

Rekryteringsbloggen listar sju sätt hur du bygger ett lojalt team.

FoT snackar om förändring och om Robinson på kontoret.

Förändring är även Talentum HR inne på i sin blogg, HR:s roll i change management. Talentum tar verkligen sitt bloggande på allvar, när kommer fler företag i HR-branschen följa deras goda exempel?

Skönaste titeln i veckan har Steve Boese stått för ”Sex, Religion, and a Colossally Bad Hiring Process”. Artikeln då? Handlar om rekrytering och kulturens betydelse.

Metro skriver om ”Så klarar du den nya jobb-audition-trenden”. Rekryteringsbloggen hakar på och tycker det är en riktigt, riktigt bra ide.

SvD har en längre intervju med Eons HR-chef Alexandra Callegari Lindholm.

Johan Lange kan inte motivera någon och det kan inte du heller.

Allt för den här veckan!