500! Antalet medlemmar på ett nätverk är egentligen inte så relevant, det som spelar roll är vad medlemmarna tillför. Ändå känns siffran 500 lite magisk på något sätt. Det är jämt och det är många människor! Kul att så många ser nyttan med ett fritt och helt oberoende nätverk. (För mer om vad HR Sverige egentligen är – klicka här)
Vi firar på bloggen genom ett nytt och fräscht Veckans HR!

Laurie Ruettimann på Punk Rock HR gör en liten spaning om vilka arbetsupppgifter som kommer att ligga på HR-funktionens bord i framtiden. Det är svårt att inte tolka in betydelsen som detta har för vår professionella identitet.

Louise Bringselius forskar kring motstånd vid organisationsförändringar, Sydsvenskan har träffat henne för en intervju. Artikeln har fått Annika Elias på Ledarna att se rött, läs hennes åsikt på Second Opinion.

Sourze hävdar att konflikter på arbetet alltid är chefens fel.

Östersunds Kommun har börjat lägga ut alla sina jobbannonser på Facebook. IDG har tagit sig en pratstund med deras personalchef om saken.

HR Ringleader har en ”manual” för hur den perfekta HR-medarbetaren ska se ut. Eller har dom det? Läs artikeln och bedöm själv.

Veckans ”Seth” handlar om fabriken eller snarare avsaknaden av fabriken, Rubiken är i alla fall The factory in the center” och är som vanligt insiktsfullt och bra.

Veckans video är från TedX Stockholm ifjol med Jan Gunnarsson och handlar om en fantastisk busschaufför.