Är det redan fredag? Ja det är det! Vad innebär det? Veckans HR såklart!

Vi börjar med två inlägg som inte har någon direkt anknytning till HR men som ändå är intressanta. ”12 skäl till att din organisation bör undvika sociala medier” som ganska omgående fick ett svar ”Motargument till 12 skäl att inte använda sociala medier

På tal om sociala medier så har det uppstått viss debatt kring inläggen som en fejkad ICA-Stig gjorde på Twitter i veckan. Per Torberger gör en intressant analys men får mothugg av Nils Holmlöv. Är det en mer nyanserad debatt kring Sociala medier vi ser? Oavsett är det bra att debatten förekommer tycker jag.

Michael Rangne undrar ”Varför säger anställda upp sig?” i en ny artikelserie från Dagens Juridik.

De flesta i HR-branschen känner säkerligen till Magnus Dalsvall och hans blogg. Den här veckan har många av inläggen kretsat kring CV:et. Du hittar dem här. Magnus blogg ska du omgående börja följa om du inte gör det. En förebild!

UpstartHR har en utmärkt artikel ”Just what is RSS really?”. Inte direkt HR-relaterat men beskrivning av en ovärderlig funktion på nätet idag, RSS! Längst ner ligger dessutom en länk till en guide till Google Reader. Är du inte bekant med RSS och Google Reader så är detta utmärkt helgläsning. (Vår feed hittar du här)

Kristian Borglund, karriärredaktör på Metro har skrivit en bok ”De 15 hetaste karriärtipsen i världen”. Normalt sett hade jag här lagt in en länk till var du kan köpa den men här uppstår med Kristians bok problem. Han GER nämligen bort den. Just det, ger! Skynda dig att ladda ner den!

Fast Company finns ett riktigt mastodontinlägg för den som orkar läsa som är värt en genomläsning, ”Why we hate HR” är sex sidor som  är bittra, negativa och raljerande med slutsatsen ”And thats why I don´t like HR”. Perfekt helgläsning med andra ord.

SvD skriver om ”Mindre effektiv utan Facebook” och har fler artiklar i samma härad som alla handlar om förhållningssätten till multitasking.

Vi avslutar med lite nostalig den här veckan tycker jag! Äppleföretaget släppte ju häromveckan sin iPad under stor buller och bång, men redan 1984 när dom släppte Macintoshen hade Jobs känsla för det här med att presentera saker. Se själva.