Vi fortsätter att sätta  Fokus på HR och berättar om vad ni som läser vår blogg gör till vardags. Vi tror att genom att låta folk berätta vad dem gör om dagarna så skapas det ett intresse för och sprids en kunskap om vad HR-yrket är och kan innebära för utmaningar. Vill du dela med dig? Fyll i formuläret här så publiceras du snart på en blogg nära dig.
Idag träffar vi Ellinor Ohlin!

345d176BERÄTTA LITE MER OM DIG! 

Jag heter Ellinor Ohlin och är 26 år ung. Jag bor sedan två år tillbaka i Stockholm igen, efter en kort romans med Uppsala under min studieperiod. Vad jag gillar allra mest? Människor i min närhet, skratt, utmaningar i alla dess former, plockmat (då slipper jag begränsa mina val) samt skärgården. Gärna allt detta på en och samma gång.

VAD HAR DU FÖR UTBILDNING?

Kandidatexamen vid Uppsala Universitet inom Psykologi samt HR-management

VAD GÖR DET FÖRETAG DU ARBETAR PÅ?

Head Agent är ett search- och headhuntingföretag baserade i Stockholm. Vi är experter på det som kallas Executive Search, vilket innebär att vi aktivt söker upp, attraherar samt knyter till oss de mest framgångsrika kandidaterna inom sitt område. Head Agent fokuserar på chefer samt nyckelpersoner inom marknad, försäljning och affärsutveckling – i en mängd olika branscher.

VAD ÄR DIN ROLL?

Jag arbetar som Researcher, vilket innebär att jag tillsammans med våra Search Consultants är ansvarig för att hitta rätt person till rätt plats. Jag har fullt ansvar för den inledande kontakten med våra potentiella kandidater, vilket innebär bland annat aktiv search samt kvalitativa telefonintervjuer. Primärt i rollen är den långsiktiga relationen med våra kandidater, från början men även hela vägen till slutet.

HUR SER EN TYPISK ARBETSDAG UT FÖR DIG?

För en Researcher på Head Agent finns det egentligen inte en ”typisk arbetsdag”, vilket också är en av de saker som gör min roll så pass stimulerande. En dag kan innehålla allt från kravprofilsmöte ute hos kund, annonsskrivning, mottagande samt selektion av ansökningar, aktiv search, kvalitativa telefonintervjuer, bokning av intervjuer och referenssamtal till att återigen vara på plats hos kund för en kandidatpresentation. Till detta tillkommer en hel del administration, vilket för mig innebär att jag varje dag utvecklar inte bara min kreativa samt sociala sida, utan även min förmåga att planera samt strukturera mitt arbete. En viktig sak att lyfta fram är även kontakten med mina kollegor – på Head Agent arbetar vi alltid i team mot våra gemensamma mål, vilket gör mina kollegor till den mest naturliga delen av min arbetsdag.

HUR HAR DU HAMNAT DÄR DU HAR HAMNAT?

Jag arbetade innan min högskoleexamen bland annat som Samordnare inom bemanningsbranschen. Redan där växte mitt intresse för människan i arbetslivet fram och även förståelsen för hur viktigt det är med rätt person på rätt plats. Jag valde att läsa till Personalvetare vid Uppsala Universitet, med huvudämnena Psykologi samt HR-management. Jag avslutade mina studier med en praktikperiod hos just Head Agent, där jag sedan fick det allra bästa beviset på en lyckad utbildning – en möjlighet att stanna kvar och får arbeta här. Jag tog den.

Låter min resa samt Head Agent som något även för dig? Just nu växer vi så det knakar och söker därmed såväl praktikanter samt Researchers till vårt härliga Stockholmskontor. För att läsa mer, vänligen besök vår hemsida eller kontakta mig direkt på ellinor.ohlin@headagent.se. Eller varför inte följa varje steg vi tar via LinkedIn eller Twitter?

Tack Ellinor!