Då var det dags att sammanställa veckan som gick. Vecka 44 har bjudit på bra aktivitet på HR Sverige och över 50 medlemmar har gått med oss den senaste veckan. Kul! Mer som är roligt är att vi i och med detta med rask takt närmar oss 1000 medlemmar, vi hoppas att vi når dit innan den 10 november för då fyller nämligen nätverket ett år.

Nu över till länkar.

HRbloggen skriver om motivation.

20 LinkedIn cases berättar om hur LinkedIn och vilken kraft LinkedIn har. Kommer förövrigt att komma med en uppdateringspost om lite statistik kring LinkedIn senare denna veckan.

LinkedIn har förövrigt uppdaterat sina företagssidor, läs mer om vad det innebär här.

Kulturbloggen kommenterar att bemmaningsbranschen kraftigt har ökat sin tillväxt. Trots ökningen så är endast 1% av den svenska arbetskraften anställd av bemanningsföretag vilket gör att jag kan tycka att debatten ibland blir lite väl överdriven.

Rekryteringsbloggen ger sig in i sociala medier och rekryterings-debatten.

Ett grymt exempel på hur sociala medier faktiskt kan användas av den jobbsökande fick vi i veckan. ”Why the Whipsr Group should hire me” är ett lysande exempel på hur en blogg kan användas. Varför gick det vägen? För att det var en relevant ansökan och riktad ansökan. Konkret och välskriven. Troligtvis kommer vi få se mer sådana här initiativ i framtiden.

Anna Karlsson reflekterar kring det goda ledarskapet.

Mer ledarskap, Anders Josefsson tycker inte det handlar om att vara perfekt.

Ledarskap á la Moder Teresa?

SKL & Vårdfördbundet har kommit fram till att planering är nyckeln till hälsosamma arbetstider.

De tre ovanstående inläggen hittade till Veckans HR tack vare Mattias Jansson som även skriver en utmärkt blogg själv. Hans kommentarer är alltid läsvärda.

Henrik Ladström tycker att vi uppfostras av internet och krogen. Vad kommer det innebära för ditt företag?

Seth Godin är en favorit och skriver i bloggposten ”Alienating the 2%” om hur man inte kan tillfredställa alla och inte heller bör sträva efter att göra det. Även hans bloggpost om lättja är värd en genomläsning.

iPhone-apps är populära just nu. Mashable listar nio som kanske kan hjälpa dig i rekryteringsprocessen. Bump är en personlig favorit.

Nästa vecka ser vi framemot att åka till Kristianstads PA-dag och prata om nätverkande.