Veckans HR skrivs denna veckan från en behaglig plats i solen i vackra Dals-Ed. Solen verkar ha hittat till stora delar av Sverige såhär lagom till många går på semester.

Vi från HR Sverige har en efterlysning att göra. Det gäller den här medlemmen på LinkedIn. Känner du till honom? Ta kontakt med oss!

Veckans länksskörd är något magrare denna vecka, många av de svenska bloggarna verkar ha tagit semester. Men det gör inte vi på HR Sverige!

JMW & Brit Stakston skriver om den Twittrande lokföraren, inlägget är långt men väldigt bra och visar verkligen hur det där dags för HR att de del i samtalen kring social media!

FoT om parallellen mellan VM i fotboll och arbetslivets talanger.

Chefsbloggen står för veckans konstigaste inlägg, ”Bra bloggar i min blogglista” är rubriken och det handlar om att det finns så mycket bra blogginlägg runt om på nätet. Men länkar han? Nej det är emot hans ”integritet”?

Mer HR och sociala medier ”Comfortable being scared” menar Eric Meyer i Steve Boeses blogg. Mycket Sociala medier och HR från de amerikanska bloggarna i veckan, troligtvis pågrund av SHRM som gått avstaplen där.

What HR wants to know about social media CAN hurt them menar en av deltagarna på SHRM och sammanfattar det hela bra i;”And it’s time stop trying to figure out how to control social media. Our job is to figure out how to effectively use it.”

Ett inlägg som är äldre än en vecka är ”Peopling – as mash up of HR & marketing”. Mycket intressant tanke!

Tips från Gisela, Why HR, Comms and IT should be really excited about the social web ….

Känner du till en bra chef? Talentum HR vill veta om personen ifråga.

Rekryteringsbloggen undrar hur mycket krångel vi orkar med när vi söker jobb.

Felrekrytering kan bli dyrt påpekar DN. kommer nog inte som en överraskning för oss personalare, eller?

Ha en fantastisk vecka 27!