I veckan som har gått har röstningen till Sveriges bästa HR-blogg dragit igång. Har du inte redan röstat – lägg din röst!

SvD har skrivit en bra artikel om mångfald på arbetsplatser där bland annat Scanias personalchef uttalar sig. Rekryteringsbloggen.se ger en kommentar och extra roligt att se är att en av de som uttalat sig i SvD gått in och kommenterat blogginlägget!

Dokumentären om McDonalds har varit på tapeten i veckan. Debatten om själva matfusket lämnar jag därhän med Magnus Dalsvall att McDonalds är ett föredöme inom HR medan Yvonne Dahlberg undrar när fusk blev föredömligt? Själv tycker jag det är roligt att se HR-bloggare komma igång och svara på varandras blogginlägg. Mer sånt!

På Flashback har en intressant tråd startas, Ni som studerar Personal och Arbetslivprogrammet, var ser ni er om 5 år?

Realtid.se rapporterar att ett av de yrken som kommer efterfrågas i Stockholms Län i framtiden är bland annat personalvetare. Förvisso ”bara” i Stockholm men alla rapporter som pekar på en positiv arbetsmarknad är värda att lyftas tycker jag.

Jag är lite allergisk mot sju-stegs metod och liknande påfund som sägs göra livet lättare och allt lite bättre. Därför scrollar jag snabbt er så jag inte ser rubriken och sju punktslistan till ett lyckat ledarskap och börjar läsa själva kärnan i inlägget istället.

Trillade över psykologifabriken.se häromdan. Samlar ett gäng bra bloggar med lite varierande inriktning. Väl värt att spendera ett par timmar på!

uraskanielden.blogg.se skriver om ett helt vanligt personalavdelningsmöte. Någon mer än jag som får Yrrol-vibbar?

Han avslöjar myten om Facebook” – läs och begrunda. Nu är det inga tvivel om det längre. Dags att släppa sargen och komma in  i matchen runt om på landets företag?

Gisela länkar till en intressant artikel om 80-talister och vårt beteende.

Jag önskar en trevlig helg!