Fredag igen och inte vilken fredag som helst utan långfredag och vad passar bättre en långfredag än ett långt och späckat Veckans HR? Ska vi summera veckan som har gått på HR Sverige kan vi konstatera att förutom att vi börjar närma oss 600 medlemmar så har vi bland annat startat upp vår följetong om yrket personalvetare inför kommande högskoleval. Har du någon i din närhet som funderar på att söka någon av alla de personalvetarutbildningar som finns i vårt avlånga land är tipset att tipsa om vår blogg.

Nåväl! Över till veckans länktips.

Chefen har tio budord, Bara Bella, inga konstigheter listar dem men de kommer ursprungligen ifrån Kelly Odell

Management by Thyra reflekterar om Carl-Henrik Svanbergs tankar kring ledarskap.

På SvD Opinon har Mats Odell m.fl framfört sin synpunkt på kvotering under rubriken ”Svenskarna vill inte ha kvotering” samtidigt skäms f.d Volvochefen Per G Gyllenhammar över hur få kvinnor han har befordrat och tycker att kvotering vore en bra lösning.

Coachande-ledarskap.se ställer sig frågan; Vad är coachande ledarskap? (Dom svarar på frågan med….)

Ledarskapsbloggen hävdar att det pågår en kamp under dig som chef. Mycket läsvärt inlägg!

Emarketer redovisar en undersökning om hur ”Hr Pros” ser på sociala medier. Förvisso bygger det på en undersökning gjord i USA men ändå intressant.

Strand.DigitalPR (eller deeped för de som har twitter) är inne på vad vi på HR Sverige bloggen varit inne på många gånger, ”Facebook är inget problem. Dåligt ledarskap är det.

Fredrik Davidsson på Privata Affärer har ett inlägg om Socialt ansvarstagande – för det är så vi fungerar.

Så ser cheferna på strategiskt personalarbete – intressant artikel från Ledarna om hur svenska chefer ser på strategiskt personalarbete

Magnus Dalsvall har undrar om HR är en tandlös tiger? Ett bra blogginlägg men jag saknar ett konkret exempel på vad herr Dalsvall menar. Läsvärt är det likväl.

Malcom Gladwell är inte bara en bokförfattare utan en duktig föreläsare, här pratar han om varför lyckas där andra misslyckas.

Glad Påsk!