Första fredagen med HR Sveriges-blogg och en liten introduktion till bloggen är på sin plats. Bloggen har nära anknytning till HR Sverige som är ”en oberoende och öppen plattform för olika aktörer inom HR-branschen”. Vi som skriver är i dagsläget alla studenter på någon av de HR-utbildningar som finns runtomkring i vårt avlånga land. På bloggen kommer vi dela med oss av tankar, funderingar, påståenden och frågor som rör området HR på något sätt. Om du som läsare känner att du har gått burit på något du gärna vill dela med dig av, tveka inte att ta kontakt med oss så ser vi till att det blir publicerat!
Nog om detta.

Veckans HR då!
Ambitionen är att varje fredag publicera intressanta tips på bloggar, trender, twittrare och ibland bara roliga saker (för att komma i rätta fredagsstämningen).

HR Magazine – skriver om HR & Sociala medier

Ett lite äldre men fortfarande användbart inlägg från Fistful of  Talent – 5 Must-Use Social Media Tools For HR & Recruiting Professionals.

Det krävs mod för att förändra organisationer, det krävs att någon startar rörelsen men när den väl är igång är den svår att stoppa. Något som den här killen väldigt uttrycksfullt visar.
Guy starts dance party

David Phillips från Presentationsteknik.com pratar om ”Death by PowerPoint”, både roligt och tänkvärt.

HR Bloggen tipsar om gratis HR & Management litteratur.

Twittertips!
@hrmagazine
@sbrownehr
@socialhr
@andreajovell

Nej nu är det dags för sista rycket inför Personlighetspsykologitentan imorgon!

Trevlig helg!